Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Золото падає, оскільки ринки шукають ясності щодо підвищення ставок ФРС

07:57 19.04.2023 |

Фінанси

 

Ціни на золото трохи знизилися на азіатських торгах у середу, але вагалися біля ключових рівнів, оскільки ринки очікують на нові сигнали про грошово-кредитну політику США від низки майбутніх виступів і звітів Федеральної резервної системи.

Жовтий метал повернувся до позначки 2000 доларів у вівторок, оскільки прибутковість долара і казначейських облігацій США знизилася після нещодавнього ралі-відновлення. Але подальше зростання стримувалося зростаючою невизначеністю щодо динаміки відсоткових ставок у США, а нещодавні яструбині сигнали представників ФРС налякали ринки.

Тим не менш, золото й надалі користується відносно добрим попитом на тлі побоювань цьогорічного уповільнення економічного зростання, оскільки вплив високих відсоткових ставок позначається на світовій економіці.

Спотове золото впало на 0,1% до 2002,76 долара за унцію, а ф'ючерси на золото впали на 0,2% до 2015,00 долара за унцію до 22:01 за східним часом (2:01 за Грінвічем). Обидва інструменти виросли у вівторок після двох днів різких втрат.

Тепер основна увага приділяється цілій низці сигналів від Федеральної резервної системи, починаючи з економічного звіту Бежевої книги, який має бути опублікований пізніше у середу. Керівники ФРС Крістофер Уоллер та Ліза Кук також виступлять у четвер та п'ятницю відповідно.

Яструбові коментарі представників ФРС у поєднанні з деякими ознаками стійкості економіки США спровокували відродження побоювань, що відсоткові ставки в США можуть зрости більше, ніж очікувалося.

Ціни на ф'ючерси Федерального резервного фонду показують ринкові ціни з 85-відсотковою ймовірністю підвищення на 25 базисних пунктів у травні, а потім із 19-відсотковою ймовірністю аналогічного руху в червні. Ринки спочатку розраховували на недбалу можливість червневого підвищення, при цьому більшість все ще очікувала, що ФРС призупинить ставку.

Перспектива підвищення процентних ставок не обіцяє нічого хорошого золоту та іншим металам, враховуючи, що це збільшує альтернативну вартість володіння нерентабельними активами. Але дорогоцінні метали виграли від збільшення попиту на безпечний притулок на тлі побоювань, що зростання відсоткових ставок підірве цьогорічне економічне зростання.

Інші дорогоцінні метали трохи подешевшали у середу. Ф'ючерси на платину впали на 0,2%, а ф'ючерси на срібло - на 0,3%.

Серед промислових металів ціни на мідь впали в середу, отримавши невелику підтримку від сильніших, ніж очікувалося, даних економічного зростання Китаю.

Ф'ючерси на мідь впали на 0,4% - до $4,0755 за фунт.

У той час як економіка Китаю відновилася більше, ніж очікувалося, у першому кварталі 2023 року, ознаки слабкості у виробничому секторі, що триває, викликали стурбованість з приводу попиту на сировину у найбільшого у світі імпортера міді.

За матеріалами: investing.com
Ключові теги: золото
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,7206
 0,1688
0,43
EUR
1
42,8148
 0,3836
0,90

Курс обміну валют на сьогодні, 10:53
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4328  0,13 0,34 39,9820  0,14 0,36
EUR 42,3788  0,16 0,39 43,1064  0,15 0,35

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,8100  0,29 0,73 39,8350  0,30 0,75
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес