Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Євро зростає, оскільки дані щодо інфляції в Європі вказують на подальше підвищення ставок

16:28 31.03.2023 |

Фінанси

 

Євро наближався до свого найкращого тижня з середини січня після того, як дані щодо інфляції залишили ринки в очікуванні більшого підвищення ставок у єврозоні, ніж у Сполучених Штатах, тоді як індекс долара був налаштований на другу квартальну втрату поспіль.

Єдина європейська валюта була на рівні 1,08735 долара, знизившись на 0,28% за день, але налаштована на щотижневий приріст на 1%, максимальний за 11 тижнів, а також щомісячне і квартальне зростання.

У той час, як інфляція в єврозоні знизилася в березні до рекордного рівня, згідно з даними, опублікованими в п'ятницю, базовий ціновий тиск, за винятком продуктів харчування та енергоносіїв, прискорився, чинячи тиск на Європейський центральний банк (ЄЦБ) з метою подальшого підвищення ставок.

Дані щодо інфляції в Німеччині, опубліковані в четвер, також підштовхнули євро на 0,56%.

«Ми, як і раніше, очікуємо на подальше підвищення ставок. ЄЦБ ясно дав зрозуміти, що підвищить ставки ще більше, якщо його сценарій базової інфляції матеріалізується, і доти, доки побоювання фінансового ринку щодо несприятливих подій у банківському секторі не ослабнуть», - кажуть аналітики Nomura.

"Ми вважаємо, що базова інфляція перевищить прогнози ЄЦБ на березень 2023 року, і тому це налаштовує на подальше підвищення ставок", - заявили вони.

Тепер увага звернена на дані США, де індекс цін основних витрат на особисте споживання (PCE), основний показник інфляції Федеральної резервної системи, має бути опублікований пізніше у п'ятницю.

Індекс долара за квартал знизився на 1,2%, продовжуючи падіння на 7,7% у четвертому кварталі 2022 року, оскільки він отримав скромний імпульс через прагнення до безпеки в середині березня через занепокоєння щодо європейських банків.

Долар також впав, оскільки увага до банківського сектору США у березні призвела до того, що ринки відсоткових ставок у США різко переглянули прогноз.

Ринки тепер бачать приблизно 40-відсоткову ймовірність того, що Федеральна резервна система покінчить із підвищенням ставок. Ф'ючерси на фонди ФРС прогнозують зниження ставок до кінця року.

Індекс зріс на 0,2% за добу до 102,37.

Стерлінг має стати найефективнішою валютою у першому кварталі 2023 року із зростанням приблизно на 2,5%. У п'ятницю він залишається на рівні 1,2386 долара, але все ще налаштований на щотижневе та щомісячне зростання.

"Поряд з поліпшенням економічних перспектив фунт стерлінгів безперечно отримує вигоду з впевненості ринку в тому, що Банку Англії необхідно буде продовжувати підвищувати ставки", - сказав Франко Песоле, валютний стратег ING.

Долар по відношенню до єни зріс на 0,36% до 133,17 єни, що означає тижневе зростання після чотирьох тижнів зниження, оскільки японська валюта виграла від свого статусу прихістку, а також від нижчої доходності США.

Інший популярний безпечний притулок, швейцарський франк, мав бурхливий місяць, оскільки він виріс після краху Silicon Valley Bank, а потім упав, коли нервозність банків охопила Швейцарію.

Наразі він перебуває на рівні 0,914 за долар, і, схоже, кінець місяця буде недалеко від 18-місячного піку початку лютого 0,9061.

Наступного тижня в Австралії та Новій Зеландії заплановані засідання центральних банків, і ринки розраховують на паузу для Австралії та зниження темпів зростання до 25 базисних пунктів для Нової Зеландії.

У п'ятницю новозеландський долар коштував 0,6257 долара, а австралійський долар - 0,6690 долара. Це приблизно на 1,8% нижче за квартал.

Обидві валюти знайшли підтримку у розширенні виробничої активності Китаю, хоча дані у п'ятницю показали, що темпи сповільнюються. Китайський юань трохи зріс.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,2214
 0,0059
0,02
EUR
1
42,3670
 0,0750
0,18

Курс обміну валют на сьогодні, 09:57
  куп. uah % прод. uah %
USD 38,9488  0,04 0,11 39,5018  0,05 0,12
EUR 42,1235  0,13 0,30 42,9165  0,10 0,23

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,1350  0,02 0,04 39,1600  0,02 0,05
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес