Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Азіатські акції зростають, Hang Seng підкріплюється новими технологічними сплітами

08:25 31.03.2023 |

Фінанси

 

Більшість азіатських акцій зросли в п'ятницю і досягли позитивного кварталу на тлі послаблення побоювань щодо банківської кризи, при цьому акції Гонконгу лідирують у зростанні на повідомленнях про те, що компанія електронної комерції JD.com планує розділити свою діяльність слідом за конкуруючою Alibaba.

Індекс Hang Seng підскочив на 1%, а акції JD.com зросли майже на 7% після того, як ЗМІ повідомили, що фірма планує виділити свої об'єкти нерухомості та промислові підрозділи на Гонконзькій біржі, оцінюючи їх у 1 мільярд доларів кожне.

Ця новина з'явилася після того, як конкурент JD Alibaba Group Holding Ltd також оголосила про шестисторонній поділ на початку цього тижня, що віталося інвесторами, які сподіваються, що регулююче ставлення Китаю до своїх технологічних гігантів покращиться після трирічного придушення.

Акції технологічних компаній зробили найбільший вплив на Hang Seng у п'ятницю, а акції Alibaba зросли на 3,5%. Це спричинило зростання індексу майже на 3% на тиждень. Гонконгський стандарт також додав понад 3% у першому кварталі 2023 року.

Але китайські акції у п'ятницю відставали від своїх регіональних аналогів: індекси Shanghai Shenzhen CSI 300 та Shanghai Composite зросли приблизно на 0,2% кожен.

Дані індексу менеджерів із закупівель (PMI) показали, що хоча в березні активність в секторі послуг Китаю зростала найшвидшими темпами за 12 років, виробнича активність сповільнилася порівняно з попереднім місяцем, що вказує на нерівномірне відновлення в найбільшій економіці Азії.

Виробничий сектор грає роль лідера економіки Китаю і стикається з перешкодами, що зростають, через млявий попит за кордоном. Це також, ймовірно, затримає значне відновлення китайської економіки цього року, незважаючи на зняття обмежень проти COVID.

Проте відкриті для Китаю фондові ринки зросли у п'ятницю. Південнокорейський KOSPI додав 1%, тоді як австралійський індекс ASX 200 підскочив на 0,8% і мав зрости більш ніж на 3% цього тижня, оскільки ринки почали ціноутворення через неминучу паузу у підвищенні ставок Резервним банком.

Японський індекс Nikkei 225 зріс на 0,9% після того, як дані показали, що інфляція в Токіо знизилася в березні, хоч і повільнішими, ніж очікувалося, темпами. Інші дані показали, що промислове виробництво Японії різко зросло у лютому після різкого спаду у січні.

Азіатські акції загалом виросли і були налаштовані на сильні квартальні результати, оскільки побоювання з приводу банківської кризи ослабли. Тепер основна увага приділяється індексу витрат на особисте споживання США, який є кращим індикатором інфляції Федеральної резервної системи.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,2214
 0,0059
0,02
EUR
1
42,3670
 0,0750
0,18

Курс обміну валют на сьогодні, 10:56
  куп. uah % прод. uah %
USD 38,9582  0,03 0,08 39,5025  0,05 0,12
EUR 42,1375  0,11 0,27 42,9400  0,08 0,18

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,0300  0,10 0,27 39,0550  0,10 0,27
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес