Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Євро та долар стабільні, побоювання банків відступають, у центрі уваги інфляція

12:44 30.03.2023 |

Фінанси

 

Долар США та євро стабілізувалися у четвер, оскільки побоювання з приводу банківського сектору відступили, тоді як інвестори переключили увагу на інфляцію, щоб отримати більше натяків на наступні зміни ставок центральних банків.

Почали надходити дані щодо інфляції із земель Німеччини, які використовувалися для розрахунку попереднього показника інфляції у найбільшій економіці єврозони, який має бути опублікований о 12:00 за Грінвічем.

Споживчі ціни на землі Північний Рейн-Вестфалія зросли на 0,6% у місячному вирахуванні у березні порівняно із зростанням на 1% у лютому і зросли на 6,9% у річному обчисленні з 8,5% раніше.

Окремо дані показали, що споживчі ціни в Іспанії зросли на 3,3% у річному обчисленні в березні, що є найповільнішим темпом з 12-місячного періоду до серпня 2021 року і менше, ніж очікували аналітики.

«Оскільки Європейський центральний банк явно залежить від даних... показники інфляції цього тижня мають стати важливою рушійною силою ринкових очікувань щодо відсоткових ставок», - сказав Франческо Песоле, валютний стратег ING.

ЄЦБ збільшив ключову ставку за депозитами на 350 базисних пунктів до 3% з липня, прагнучи приборкати зростаючу інфляцію. За даними Refinitiv, до вересня Європейський центральний банк двічі підвищить ставки на 25 базисних пунктів.

Член правління Європейського центрального банку Ізабель Шнабель заявила в середу, що базова інфляція в єврозоні виявляється стійкою, і недавнє падіння цін на енергоносії може не знизити її так швидко, як деякі очікують.

Євро виріс на 0,07% до 1,0851 долара, але може закінчити місяць із зростанням на 2%.

Індекс долара, який вимірює валюту по відношенню до шести основних валют, знизився на 0,1% до 102,52, оскільки побоювання щодо банківської кризи зникли. У березні він повинен був знизитися на 2% через ринкові хвилювання, викликані крахом американського кредитора Silicon Valley Bank, які завершилися екстреним поглинанням Credit Suisse конкуруючим UBS.

Долар перебував під тиском через можливість того, що Федеральній резервній системі, можливо, доведеться пом'якшити свою боротьбу з інфляцією та призупинити підвищення ставок.

Але без подальших ознак тріщин у фінансовому секторі і після кроків, які зробили регулюючі органи, нерви інвесторів поки що заспокоїлися.

"Спільне ставлення до ризику, мабуть, збереглося, оскільки побоювання з приводу банківського зараження продовжують зникати", - сказав Крістофер Вонг, валютний стратег OCBC у Сінгапурі.

Дані про витрати на особисте споживання в США, які мають бути опубліковані у п'ятницю, дадуть додаткові відомості про інфляційний тиск у найбільшій економіці світу.

"Оскільки побоювання з приводу рецесії вщухли, увага ринку тепер переключилася на майбутні дані PCE в США, які будуть опубліковані пізніше цього тижня, які вважаються улюбленим параметром інфляції ФРС", - сказала Тіна Тенг, аналітик CMC Markets.

Настрій також покращився після того, як технологічний гігант Alibaba оголосив у вівторок про плани поділу на шість підрозділів, що інвестори сприйняли як сигнал про те, що регулятивні заходи Пекіна щодо корпорацій закінчуються.

Японська єна зміцнилася на 0,4% до 132,35 за долар після падіння на 1,5% у середу. Валюта була волатильною напередодні закінчення фінансового року в Японії у п'ятницю.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6702
 0,1986
0,50
EUR
1
42,5205
 0,3372
0,80

Курс обміну валют на вчора, 10:29
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3652  0,00 0,00 39,8952  0,02 0,05
EUR 42,1717  0,03 0,07 42,9630  0,01 0,03

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,7000  0,25 0,63 39,7200  0,25 0,63
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес