Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Долар стабільний, оскільки банківські проблеми тримають інвесторів у напрузі

12:30 27.03.2023 |

Фінанси

 

Долар у понеділок залишався стабільним, тоді як єна коливалася біля свого семитижневого максимуму, оскільки інвестори оцінювали кроки, вжиті владою та регулюючими органами, щоб приборкати побоювання щодо глобальної банківської системи.

Індекс долара, який вимірює валюту проти шести конкурентів, зріс на 0,06% до 103,05, додавши 0,5% у п'ятницю на тлі банківських заворушень, а акції Deutsche Bank впали майже на 9%. Акції Deutsche Bank зросли на 4% на початку торгів у понеділок.

Світові банківські акції протягом місяця постраждали після раптового краху двох американських кредиторів та порятунку банку Credit Suisse, який опинився у тяжкому становищі минулого тижня, коли влада втрутилася, щоб заспокоїти інвесторів.

У понеділок Федеральна корпорація зі страхування депозитів заявила, що First Citizens BancShares Inc придбає всі депозити та кредити Silicon Valley Bank у регулятора.

Рада з нагляду за фінансовою стабільністю США заявила в п'ятницю, що банківська система США є «надійною та стійкою», незважаючи на навантаження на деякі установи. Інвестори, однак, залишаються обережними.

Не схильні до ризику інвестори підняли ієну до семитижневого максимуму 129,65 за долар у п'ятницю, і в березні валюта мала вирости майже на 4%. Востаннє це було на 131.03 у понеділок.

"Трейдери виявляють обережність, не знаючи, чи будуть якісь нові негативні новини з європейського фінансового сектора або зі США", - сказав Нільс Крістенсен, головний аналітик Nordea.

"Вони сильно налякалися за останні два тижні, але якщо стрес буде повільно зникати, ринки більше орієнтуватимуться на очікування центральних банків у майбутньому", - сказав він.

ОБЕРЕЖНА СТАНЦІЯ

ФРС у середу підвищила відсоткові ставки на 25 базисних пунктів, як і очікувалося, але зайняла обережну позицію щодо перспектив через потрясіння в банківському секторі, навіть незважаючи на те, що голова ФРС Джером Пауелл залишив двері відчиненими для подальшого підвищення ставок у разі потреби .

Згідно з CME FedWatch tool, ринки оцінюють ймовірність того, що ФРС збереже відсоткові ставки на своєму наступному засіданні в травні, приблизно в 75%, і очікують на зниження ставки вже в липні.

Тим часом ринки, як і раніше, розраховують на посилення політики Європейським центральним банком до літа приблизно на 40 базисних пунктів та відсутність зниження ставок до кінця року.

"Ринкове ціноутворення є більш яструбиним для ЄЦБ, ніж для ФРС, тому в цьому відношенні долар трохи вразливий", - сказав Крістенсен з Nordea.

Президент ФРБ Міннеаполісу Ніл Кашкарі заявив у неділю, що нещодавній стрес у банківському секторі та можливість подальшої кредитної кризи наблизили США до рецесії.

«Для нас неясно, наскільки ці банківські стреси призводять до поширеної кредитної кризи. Ця кредитна криза ... потім уповільнить економіку», - сказав Кашкарі у коментарі до шоу CBS «Обличчям до нації». "Це те, за чим ми дуже, дуже уважно стежимо".

Євро зріс на 0,08% до 1,0771 долара після падіння на 0,6% у п'ятницю, а основні дані щодо інфляції будуть опубліковані наприкінці тижня.

Стерлінг торгувався на рівні 1,2260 доларів, піднявшись на 0,25% за день після падіння на 0,5% у п'ятницю.

Австралійський долар зріс на 0,14% до 0,6652 долара. Ківі зріс на 0,02% до 0,6202 доларів.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6702
 0,1986
0,50
EUR
1
42,5205
 0,3372
0,80

Курс обміну валют на сьогодні, 10:29
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3652  0,00 0,00 39,8952  0,02 0,05
EUR 42,1717  0,03 0,07 42,9630  0,01 0,03

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,7000  0,25 0,63 39,7200  0,25 0,63
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес