Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Азіатські акції падають, оскільки побоювання щодо банків зберігаються, збитки Sinopec вдарили по Китаю

08:01 27.03.2023 |

Фінанси

 

Більшість азіатських акцій впали в понеділок на тлі відновлення побоювань щодо нових дефолтів у банках США та Європи, при цьому китайські ринки впали найбільше, оскільки слабкі результати спричинили зниження акцій нафтогазових компаній.

Китайський індекс Shanghai Shenzhen CSI 300 впав на 1%, у той час як Shanghai Composite впав на 1,1%, при цьому енергетичні та хімічні компанії втратили найбільше за цими двома індексами. Гонконгський індекс Hang Seng втратив 0,4%.

China Petroleum & Chemical Corp, також відома як Sinopec, зафіксувала падіння чистого прибутку на 6,9% у 2022 році, оскільки низка заходів щодо боротьби з COVID знизила попит на паливо. У той час, як фірма, яка є найбільшою нафтогазовою компанією Китаю, прогнозує відновлення попиту цього року, економічні дані з Китаю намалювали неоднозначну картину відновлення.

Акції Sinopec у Гонконгу та Шанхаї впали більш ніж на 3% кожна, і це була найбільша перешкода для відповідних індексів.

Урядові дані з Китаю також показали, що у лютому річні показники промислового прибутоку різко впали, що вказує на те, що деякі аспекти економіки все ще зазнають труднощів навіть після скасування заходів боротьби з COVID.

Ширші азіатські ринки впали: південнокорейський KOSPI впав на 0,2%, а тайванський зважений індекс втратив 0,3%. Основна увага, як і раніше, приділялася більшій кількості сигналів з боку банківського сектора, при цьому ринки спекулювали на тому, яка кісточка доміно серед великих банків випаде наступною.

Deutsche Bank, найбільший кредитор Німеччини, минулого тижня зіткнувся з хвилею продажу після того, як вартість страхування його облігацій від дефолту зросла майже до п'ятирічного максимуму. Це також сталося на тлі побоювань, що регіональні банки США зіткнулися з підвищеними ризиками відтоку депозитів та потенційним спадом на ринку нерухомості.

Азіатські ринки з високим ступенем ризику зіткнулися з посиленням тиску з боку продавців у березні, оскільки банківська криза, що назріває, сильно вплинула на настрої. У той час як регулюючі органи США та Європи вжили низку заходів для заспокоєння ринків, трейдери продовжували в основному йти з ринків, орієнтованих на ризик.

Проте деякі азіатські ринки спробували відновитися в понеділок. Японський індекс Nikkei 225 виріс на 0,4% завдяки недавнім сигналам про зниження інфляції в країні з більш ніж 40-річного максимуму.

Індійський індекс Nifty 50 виріс на 0,3%, тоді як BSE Sensex 30 не змінився після того, як Джефріс заявив, що цього року акції країни потенційно можуть перевершити азіатські аналоги.

Австралійський індекс ASX 200 зріс на 0,1%, оскільки акції місцевих банків та гірничодобувних компаній зросли після недавніх втрат.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6688
 0,0673
0,17
EUR
1
42,4972
 0,0563
0,13

Курс обміну валют на сьогодні, 10:27
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4063  0,03 0,07 39,9633  0,02 0,05
EUR 42,2488  0,03 0,08 43,0083  0,01 0,02

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,6900  0,10 0,25 39,7100  0,10 0,25
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес