Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Долар дешевшає, оскільки інвестори обмірковують перспективи ставок ФРС

12:35 22.03.2023 |

Фінанси

 

Долар тримався близько п'ятитижневого мінімуму в середу перед завершенням засідання Федеральної резервної системи з питань політики, на якому інвестори шукатимуть будь-яку інформацію про те, що може статися з процентними ставками з огляду на потрясіння в банківському секторі.

Ринки показують, що підвищення ставок у США на чверть пункту є найбільш вірогідним результатом, але інвестори будуть зацікавлені в тому, щоб почути, що голова Джером Пауелл говорить про кризу, яка вразила світові банки цього місяця, і про те, наскільки обережно центральний банк вважає що йому треба діяти.

Згідно з інструментом CME FedWatch, ринки оцінюють приблизно 15% ймовірності того, що ФРС не підвищить ставки з приблизно 85% ймовірністю підвищення на 25 базисних пунктів. Лише місяць тому ринок оцінював ймовірність підвищення на 50 базисних пунктів із ймовірністю 24%.

"Сьогоднішнє підвищення ставок закладено в ціну і очікується, і немає причин не робити цього", - сказала Фіона Чінкотта, стратег City Index.

ФРС разом з іншими великими центральними банками вжила заходів для змащування коліс фінансової системи після того, як банкрутство кількох дрібних кредиторів США та крах Credit Suisse у вихідні викликали величезну волатильність ринку та обвал банківських акцій та облігації зокрема.

Після різкого поглинання Credit Suisse банком UBS, а також після того, як влада США та великі банки допомогли підтримати деякі з найбільш вразливих регіональних установ, інвестори зітхнули з полегшенням, що призвело до того, що цього тижня долар втратив частину своєї привабливості як прихісток.

Засідання ФРС завершиться у середу о 14.00 за східним поясним часом (18:00 за Грінвічем) випуском політичної заяви, за якою за півгодини відбулася прес-конференція голови Джерома Пауелла.

Крістофер Вонг, валютний стратег OCBC, сказав, що основна увага приділятиметься тому, як ФРС повідомляє про свій прогноз, зокрема риторику «чим вище, тим довше».

"В ідеалі ми хотіли б, щоб на цьому засіданні ФРС підвищила ставку на 25 базисних пунктів, пом'якшила яструбині прогнози і підкреслила, що політичні рішення на наступних засіданнях, як і раніше, залежатимуть від даних", - сказав Вонг. «Цей список побажань має побачити торгівлю доларом на м'якшому профілі, а проксі-замовники ризику торгуватимуться стабільно».

Фунт був найсильнішою валютою G10 за день, зі зростанням на 0,6% по відношенню до долара після того, як дані показали, що інфляція у Великобританії в лютому була набагато вищою, ніж очікувалося, що ставить політиків Банку Англії у складне становище, коли вони зустрічаються у четвер.

Ринки показують, що трейдери тепер повністю очікують зростання на 25 базисних пунктів, тоді як лише 24 години тому шанси банку піднятися на чверть пункту або залишитися на колишньому рівні були 50/50.

«Була думка 50/50 про те, чи підуть вони у похід чи ні, і оприлюднені показникі сьогодні підтвердили той факт, що їм справді потрібно вирушити завтра у похід. Але я не думаю, що вони обов'язково знову говоритимуть про майбутні походи». Про це повідомляє Фіона Цінкотта із City Index.

Наразі євро знизився на 0,4% до фунта стерлінгів до 87,81 пенса, тоді як додав 0,2% по відношенню до долара і торгувався на рівні 1,079 долара.

Тим часом, єна залишається на рівні 132,41 за долар, тоді як австралійський долар зріс на 0,4% до 0,6696 долара, як і ківі, який зріс до 0,622 долара.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,2214
 0,0059
0,02
EUR
1
42,3670
 0,0750
0,18

Курс обміну валют на сьогодні, 10:44
  куп. uah % прод. uah %
USD 38,9907  0,11 0,28 39,5500  0,09 0,23
EUR 42,2519  0,04 0,11 43,0159  0,04 0,09

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,1350  0,02 0,04 39,1600  0,02 0,05
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес