Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Азіатські акції приглушені на тлі побоювань ФРС Китай підтримує надії на стимулювання

07:06 20.02.2023 |

Фінанси

 

Більшість азіатських акцій у понеділок трималися у вузькому діапазоні, оскільки ринки очікували нових сигналів щодо грошово-кредитної політики від низки подій Федеральної резервної системи цього тижня, тоді як китайські акції різко зросли у зв'язку з перспективою збільшення витрат на стимулювання з боку уряду .

Китайські індекси Shanghai Shenzhen CSI 300 та Shanghai Composite зросли приблизно на 1% кожен після того, як Народний банк зберіг ключові ставки за іпотечними кредитами на історичному мінімумі. Хоча цей крок розчарував деяких трейдерів, які сподіваються на скорочення, він все ж таки вказує на те, що Пекін має намір зберігати максимально адаптивну грошово-кредитну політику для стимулювання економічного зростання.

Зростання в Китаї поширилося на Гонконг та Тайвань, при цьому індекси Hang Seng та Taiwan Weighted зросли на 0,7% та 0,4% відповідно. Дії Китаю також було здійснено незабаром після того, як уряд підтвердив свої плани щодо посилення заходів стимулювання, щоб прискорити відновлення економіки.

У той час як відновлення економіки в Китаї є гарною ознакою для ширших азіатських ринків, сигнали, що надходять з країни, досі були неоднозначними, навіть після того, як раніше цього року було ослаблено більшість обмежень боротьби з COVID.

Більшість інших азіатських ринків у понеділок трималися у вузькому діапазоні, а трейдери причаїлися перед безліччю спікерів ФРС, які мають виступити цього тижня. У центрі уваги також протокол лютневого засідання ФРС, який, як очікується, підтвердить яструбину риторику банку.

Більш гарячі, ніж очікувалося, дані щодо інфляції в США сильно вплинули на азіатські ринки за останній тиждень, оскільки трейдери побоювалися подальшого підвищення процентних ставок, яке може відволікти капітал з регіону.

Малайзійські та філіппінські акції в понеділок зазнали втрат у Південно-Східній Азії, втративши по 0,3% кожна, тоді як японський індекс Nikkei 225 торгувався у бічному тренді.

Настрої щодо азіатських ринків також підірвали побоювання ескалації напруженості на Корейському півострові після того, як Північна Корея запустила дві балістичні ракети в море біля західного узбережжя Японії.

Тим не менш, південнокорейський KOSPI виріс на 0,3%, враховуючи, що країна виграє від будь-якого економічного відновлення в Китаї.

Індійські індекси Nifty 50 та BSE Sensex 30 трохи зросли, хоча побоювання щодо зростання інфляції в країні обмежили потенціал зростання. Резервний банк нещодавно дав зрозуміти, що продовжить посилювати політику зниження інфляції - сценарій, який не обіцяє нічого хорошого для акцій країни.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,3969
 0,1376
0,35
EUR
1
42,3359
 0,0261
0,06

Курс обміну валют на 03.05.24, 11:03
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3315  0,04 0,11 39,8738  0,05 0,14
EUR 42,1796  0,00 0,01 42,9208  0,04 0,10

Міжбанківський ринок на 03.05.24, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3800  0,15 0,38 39,4400  0,12 0,29
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес