Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Долар зростає, оскільки обережні інвестори звертають увагу на дані щодо інфляції

09:40 10.02.2023 |

Фінанси

 

Долар загалом виріс у п'ятницю, оскільки інвестори, як і раніше, уникали ризику напередодні даних щодо інфляції в США наступного тижня, побоюючись уповільнення економічного зростання, а темпи зростання ставки Федерального резерву посилюють настрої.

Індекс долара, який оцінює американську валюту-прихісток по відношенню до шести основних валют, зріс на 0,155% до 103,34, знизившись на 0,24% на попередній сесії. Індекс налаштований на щотижневе зростання, другий позитивний тиждень поспіль і зростання, якого він не мав з жовтня.

Євро впав на 0,15% до 1,072 долара і був налаштований на другий тиждень втрат поспіль, тоді як фунт стерлінгів наразі торгується на рівні 1,2093 долара, знизившись на 0,24% за день до публікації даних ВВП четвертий квартал.

Валютний стратег OCBC Крістофер Вонг сказав, що валютний ринок, ймовірно, торгуватиметься у бічному тренді в п'ятницю через відсутність ключових даних та ораторів Федеральної резервної системи, зосередивши увагу на даних щодо інфляції, які мають бути опубліковані наступного тижня.

«Загалом ФРС проводить калібрування політики... але у найближчій перспективі є обережність, враховуючи нещодавні виступи ФРС і те, що тенденція до дезінфляції може бути нерівною».

Тим часом єна ослабла на 0,12% до 131,74 доларів за долар. Уряд Японії планує подати до парламенту 14 лютого нового кандидата на посаду керуючого Банку Японії та двох кандидатур у заступники керуючого, повідомило агентство Reuters у четвер.

Оптові ціни в країні в січні зросли на 9,5% порівняно з минулим роком, згідно з даними, опублікованими в п'ятницю, що додало зростаючих ознак інфляційної напруженості, що може змусити центральний банк поступово згортати масштабну програму стимулювання.

Австралійський долар упав на 0,20% до 0,692 долара, а ківі впав на 0,24% до долара США до 0,631 долара.

Минулого тижня ФРС підвищила процентні ставки на 25 базисних пунктів і заявила, що спостерігає ознаки дезінфляції, але приголомшливий звіт про зайнятість стривожив інвесторів, оскільки вони побоювалися, що політики можуть довше зберігати яструбину позицію.

Голова ФРС Пауелл у своєму виступі цього тижня підтвердив свою впевненість у тому, що дезінфляція йде повним ходом.

Президент ФРБ Річмонда Томас Баркін у четвер заявив, що жорстка грошово-кредитна політика «недвозначно» уповільнює економіку США, дозволяючи ФРС діяти «обдуманіше» за будь-якого подальшого підвищення процентної ставки.

Прибутковість 10-річних казначейських облігацій знизилася на 1,6 базисних пунктів до 3,667%, що неподалік місячного максимуму в 3,692%, досягнутого в середу.

Частина кривої прибутковості казначейських облігацій США, що уважно відстежується, вимірює розрив між прибутковістю двох- і 10-річних казначейських облігацій, що розглядається як індикатор економічних очікувань, перебувала на рівні -82,5 базисних пункту, змінившись до -88 базисних пунктів. Максимум за два місяці.

Глибока інверсія в цій частині кривої прибутковості вказує на побоювання з приводу рецесії, що насувається.

У центрі уваги будуть дані про індекс споживчих цін США наступного тижня, оскільки інвестори оцінюють, чи має місце дезінфляція.

"Ринок став більш залежним від даних після вражаючого звіту про зайнятість у США минулої п'ятниці", - сказав старший валютний стратег DBS Філіп Ві.

ФРС дала зрозуміти, що нові сюрпризи у звіті про інфляцію та зайнятість перед наступним засіданням у березні можуть призвести до того, що центральний банк підніме прогноз процентної ставки на цей рік вище 5,1%, який він прогнозував у грудні, сказав Ві.

"Оскільки ФРС, можливо, приєднається до інших центральних банків у проведенні додаткових підвищень, це зрівняло ігрове поле для долара цього місяця", - сказав Ві.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6370
 0,1219
0,31
EUR
1
42,2986
 0,0655
0,15

Курс обміну валют на сьогодні, 10:03
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3729  0,01 0,03 39,9288  0,00 0,00
EUR 42,1825  0,05 0,12 42,9621  0,03 0,07

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,5300  0,10 0,26 39,5550  0,09 0,24
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес