Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Долар США падає по відношенню до євро напередодні рішення ФРС щодо процентної ставки

12:51 01.02.2023 |

Фінанси

 

Долар знизився до євро в середу напередодні довгоочікуваного політичного рішення Федеральної резервної системи, оскільки інвестори сподіваються, що центральний банк США сигналізує про закінчення циклу підвищення відсоткових ставок.

Після серії масштабних підвищення ставок у 2022 році для стримування інфляції ринок очікує на підвищення базової процентної ставки ФРС на чверть процентного пункту до 4,75%. Це буде найменше збільшення з того часу, як центральний банк почав цикл посилення 10 місяців тому з такого ж розміру.

Менш ясно, чи центральний банк продовжуватиме сигналізувати про подальше підвищення ставок, оскільки з'являється все більше свідчень того, що інфляція та економіка втрачають імпульс.

Індекс долара, який вимірює валюту США по відношенню до шести основних валют, впав на 0,15% до 101,96 до 08:43 за Грінвічем. Він також знизився на попередній сесії, частково через звіт, що показує, що вартість робочої сили в США зростала в четвертому кварталі найповільнішими темпами за рік.

Оскільки інвестори оцінюють ФРС, досягнувши кінця циклу підвищення ставок, індекс далекий від 20-річного максимуму 114,78, якого він досяг 28 вересня. Він падав чотири місяці поспіль.

За словами інвесторів, за словами голови ФРС Джерома Пауелла уважно стежитимуть.

"Хоча чиновники ФРС наполягають на тому, що ставки залишаться високими протягом деякого часу, ринки просто не вірять їм, особливо коли кілька ключових індикаторів інфляції показали, що ціни, як і раніше, знижуються за сталою траєкторією", - сказав Майкл Х'юсон. Основний ринковий аналітик CMC Markets UK.

Керол Конг, валютний стратег Commonwealth Bank of Australia, сказала, що «недавній прогрес в галузі інфляції спонукав учасників ринку очікувати, що ФРС швидко перейде з підвищення відсоткових ставок на їх зниження».

За її словами, оскільки ознаки ослаблення ринку праці були обмеженими, ФРС швидше за все поєднає невелике підвищення ставки цього тижня з яструбиними заявами.

Увага інвесторів цього тижня буде також прикута до грошово-кредитної політики Європейського центрального банку та Банку Англії, кожен із яких, як очікується, підвищить відсоткові ставки на 50 базисних пунктів у четвер.

Дані щодо інфляції в єврозоні будуть опубліковані о 10:00 за Грінвічем, що забезпечить додаткову підтримку на користь підвищення ставки ЄЦБ, оскільки інфляція демонструє «стійкішу, ніж передбачалося раніше, після свідчень постійного цінового тиску в Іспанії та Франції», кажуть аналітики ING.

Вони додали, що оскільки більшість історії з інфляцією враховано в цінах, можливості для подальшого підвищення очікувань за ставкою ЄЦБ і для ще одного великого ралі євро на даний момент скоротилися.

Євро зріс на 0,2% до 1,0885 доларів, а фунт стерлінгів залишився без змін на рівні 1,2320 доларів.

Крім основної події засідання ФРС, інвестори також зосередяться на даних ISM з виробництва та вакансій, які будуть опубліковані в середу, що ще більше підкреслить стан економіки та ринку праці США.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,5451
 0,0286
0,07
EUR
1
42,0562
 0,0660
0,16

Курс обміну валют на вчора, 11:09
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,2852  0,01 0,03 39,8348  0,01 0,02
EUR 41,9760  0,00 0,01 42,7860  0,00 0,01

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,5500  0,01 0,03 39,5700  0,02 0,05
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес