Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Єна зростає, оскільки політика Банку Японії перебуває під тиском, долар стоїть на паузі

12:43 13.01.2023 |

Фінанси

 

Єна продовжила зростання на чутках про те, що Японія може переглянути свою надм'яку грошово-кредитну політику, тоді як долар коливався поблизу найнижчого рівня з червня по відношенню до основних валют.

Банк Японії виокремлюється тим, що чіпляється за стимулювання, у той час як більшість центральних банків перебувають у режимі підвищення ставок, але ознаки тривалої інфляції спонукали деяких інвесторів зробити ставку на те, що це зміниться, і цей крок має підвищити ієну.

"Легко зрозуміти, чому Банк Японії в даний час розглядає додаткові коригування політики, хоча це не є нашим базовим сценарієм", - сказав Стівен Галло, голова відділу європейської валютної стратегії BMO Capital Markets.

Прибутковість еталонних 10-річних державних облігацій Японії в п'ятницю перевищила нову стелю, встановлену центральним банком, що посилило тиск на користь скасування або перегляду політики контролю прибутковості.

Центральний банк заявив у п'ятницю, що проведе додаткові прямі покупки облігацій у понеділок перед запланованим засіданням щодо встановлення ставок 17-18 січня.

Долар в якийсь момент упав майже на 1% до ієни за день до нового семимісячного мінімуму 128,11 після падіння на 2,4% у четвер. Востаннє він знизився на 0,6% до 128,515 єн.

Банк Японії приголомшив ринки минулого місяця, підвищивши цільову прибутковість 10-річних облігацій, але не зміг виправити ринкові спотворення, спричинені величезними покупками облігацій.

«Якби Банк Японії змінив політику минулого року, коли облігації в усьому світі були значною мірою на ведмежому ринку... Я думаю, що існує справді високий ризик того, що вони втратили б контроль над прибутковістю та своєю валютою, що мало чим відрізняється від того, що сталося із Великобританією.

"Тепер у Банку Японії буде можливість трохи надолужити втрачене", - додав Галло.

Індекс долара, який вимірює долар США по відношенню до шести основних валют, загалом незмінний на рівні 102,15 після того, як упав до найнижчого рівня з червня на початку сесії.

Охолодження інфляції в США породило надії на те, що Федеральна резервна система уповільнить темпи підвищення відсоткових ставок після того, як дані в четвер показали, що споживчі ціни несподівано впали вперше за більш ніж 2,5 роки у грудні.

"Підвищення на 25 базисних пунктів буде доречним у майбутньому", - сказав президент ФРБ Філадельфії Патрік Харкер у своєму виступі перед місцевою групою в Малверні, штат Пенсільванія, у четвер.

Стратеги Goldman Sachs заявили, що грудневі дані щодо інфляції, ймовірно, закріплять угоду про перехід на підвищення на 25 базисних пунктів у лютому, але попередили, що центральним банкам ще зарано, щоб почуватися комфортно, оголошуючи про перемогу.

«Ринки оцінюють негайне зниження ставки ФРС у червні/липні, відразу після її останнього підвищення у березні/квітні, здається, розходяться з тим фактом, що ФРС, як і раніше, хоче жорстких фінансових умов, щоб уникнути перегріву ринку праці», - сказав Семі Чаар, головний економіст Lombard Odier.

Євро впав на 0,1% до 1,08460 долара, знизившись із нового дев'ятимісячного максимуму, якого валюта торкнулася раніше на сесії. Востаннє фунт стерлінгів торгувався на рівні 1,22340 долара, що на 0,2% більше за день.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,7879
 0,1842
0,47
EUR
1
42,3821
 0,1032
0,24

Курс обміну валют на вчора, 11:13
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4537  0,11 0,28 39,9930  0,10 0,24
EUR 42,1926  0,09 0,20 42,9974  0,11 0,25

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,7600  0,25 0,63 39,8100  0,26 0,66
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес