Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Азіатські акції вагаються нижче семимісячних максимумів у четвер

08:32 12.01.2023 |

Фінанси

 

Слідом за зростанням індексів Волл-стріт напередодні найширший індекс MSCI з акцій Азіатсько-Тихоокеанського регіону за межами Японії піднявся до семимісячного максимуму на ранкових торгах, а до обіду в Гонконгу знизився до нуля.

Японський Nikkei був стабільним, як і ф'ючерси на S&P 500. Європейські ф'ючерси зросли на 0,4%. Облігації зросли за ніч, а долар США закріпився близько семимісячного мінімуму на рівні 1,0769 долара за євро.

Економісти очікують, що о 13:30 за Грінвічем зростання основних споживчих цін у США сповільниться до 5,7% у річному обчисленні у грудні порівняно з 6% місяцем раніше. Інфляція у місячному обчисленні перебуває на нульовому рівні.

Є надія, що послабшання інфляції зменшить потребу в підвищенні процентних ставок, і ринки оцінили більш ніж рівні шанси на те, що Федеральна резервна система уповільнить свій стрімкий темп і підвищить процентні ставки на 25 базисних пунктів, а не на 50, на засіданні наступного місяця .

"Розмір CPI, може допомогти залагодити дебати на лютневому засіданні", - сказав стратег NatWest Markets за ставками в США Ян Неврузі.

«Ми очікуємо, що індекс споживчих цін буде нижчим за консенсус-прогноз, який, якщо він матеріалізується, може ще більше підштовхнути це ралі».

Глава Федерального резервного банку Бостона Сьюзен Коллінз також допомогла справі, зазначивши в New York Times, що вона схиляється до підвищення на 25 базових пунктів.

Оптимізм щодо більш сприятливого прогнозу ставок і зростання попиту в міру того, як Китай виходить із суворих обмежень, пов'язаних із COVID, також призвели до різкого зростання цін на нафту до тижневих піків.

Ф'ючерси на нафту марки Brent у четвер перевищили 83 долари. Казначейські облігації США трохи додали до доходу овернайт: дохідність 10-річних облігацій знизилася на 3,7 базисних пунктів до 3,5189%, а дохідність 30-річних облігацій знизилася на 4,4 базисних пунктів до 3,6375%.

Очікування європейських ставок також трохи знизилися.

Поряд з надіями на більш м'які центральні банки на Заході інвестори також розраховують на відновлення в Китаї, щоб допомогти глобальному зростанню, і спостерігають за можливою зміною політики в Японії.

Минулого місяця Банк Японії приголомшив ринки, розширивши коридор навколо цільової прибутковості 10-річних облігацій, що спровокувало раптове зростання прибутковості та стрибок курсу єни.

У четвер японська газета Yomiuri повідомила, що Банк Японії розгляне побічні ефекти надлегкого регулювання Японії раніше, ніж очікувалося, на засіданнях з політики на наступному тижні, і що він може зробити додаткові кроки для виправлення спотворень кривої прибутковості.

Це, ймовірно, пов'язано з тим фактом, що прибутковість 10-річних облігацій застрягла на новій стелі 0,5% протягом чотирьох сесій, навіть незважаючи на те, що Банк Японії був зайнятий оптовими покупками облігацій, щоб знизити їх.

Китай у четвер повідомив про зниження споживчих цін у грудні і більш значне, ніж очікувалося, падіння заводських відпускних цін, що підкреслює слабкість попиту, на відновлення якого, як вважають інвестори, найближчими місяцями.

"Недостатньо, щоб Китай вийшов з COVID-19, щоб дійсно перевернути всю світову економіку", - сказав Стівен Вітінг, головний інвестиційний стратег і головний економіст Citi Global Wealth Investments. «Але це справді важить у протилежному напрямку».

Дані інфляції також будуть опубліковані пізніше в четвер в Індії, де є надія, що вона стабілізується нижче 6%.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,3969
 0,1376
0,35
EUR
1
42,3359
 0,0261
0,06

Курс обміну валют на 03.05.24, 11:03
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3315  0,04 0,11 39,8738  0,05 0,14
EUR 42,1796  0,00 0,01 42,9208  0,04 0,10

Міжбанківський ринок на 03.05.24, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3800  0,15 0,38 39,4400  0,12 0,29
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес