Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Євро, фунт стерлінгів, шведська крона зростають до долара на тлі безлічі даних

13:36 15.11.2022 |

Фінанси

 

Євро, фунт стерлінгів та шведська крона виросли по відношенню до долара США у вівторок, коли трейдери оцінили безліч економічних даних, включаючи дані про зайнятість у Великій Британії та єврозоні, а також економічні настрої у Німеччині.

Фунт стерлінгів зріс на 0,6% до 1,1830 долара, торгуючись недалеко від 2,5-місячного максимуму в 1,1855 долара в п'ятницю напередодні жорсткого плану державного бюджету пізніше на цьому тижні і після даних, що показують, що рівень безробіття в Великій Британії несподівано зросла, а кількість вакансій скоротилася для п'ятого звіту. поспіль, оскільки роботодавці переймаються економікою.

Франческо Пезоле, валютний стратег ING, сказав, що його команда, як і раніше, очікує підвищення ставки Банком Англії на 50 базисних пунктів у грудні, оскільки «рівень безробіття зріс, але в основному це було викликано заморожуванням найму, а не збільшенням звільнень».

У центрі уваги буде оголошення осіннього бюджету у четвер. «Ринки наповнені повідомленнями про те, які заходи будуть оголошені... Сьогодні чекайте на нові заголовки і на якусь жорстку реакцію», - додав він.

Міністр фінансів Великобританії Джеремі Хант заявив, що зниження державного боргу є єдиним способом знизити інфляцію.

Євро виріс до 1,0418 долара, найвищого рівня з початку липня, коли трейдери заявили, що у центрі уваги єврозони знаходиться індекс економічних настроїв Німеччини ZEW, який зріс у листопаді.

«Через побоювання з приводу глибокої рецесії взимку індекс зовсім недавно впав. Враховуючи м'який початок зимового опалювального періоду та добре заповнені запаси газу, аналітики, мабуть, сподівалися, що все може бути не так вже і погано», - сказала Антьє Префке, валютний аналітик Commerzbank.

Дані також показали зростання зайнятості у зоні єдиної валюти у третьому кварталі.

Європейський центральний банк, ймовірно, продовжуватиме підвищувати відсоткові ставки вище 2%, але «гігантські» підвищення ставок не стануть новою звичкою, заявив голова центрального банку Франції Франсуа Вільруа де Гальо.

Шведська крона різко зросла стосовно долара США після того, як дані показали, що інфляція у Швеції зросла менше, ніж очікувалося, у жовтні. Він зріс на 1% до 10,3900 крон за долар.

Індекс долара, який вимірює американську валюту по відношенню до шести світових валют, включаючи фунт стерлінгів і євро, що зміцнюється, впав на 0,7% до 106,18, ненадовго досягнувши найнижчого рівня за три місяці.

Минулого тижня індекс впав на 3,9%, що стало його найгіршим показником з березня 2020 року, після того, як споживчі ціни в США зросли менше, ніж очікувалося, що викликало чутки про те, що пік ставок може бути близьким.

Віце-голова ФРС Лаель Брейнард у понеділок повторила коментарі голови ФРС Крістофера Уоллера на вихідних про те, що відсоткові ставки мають продовжувати зростати для боротьби з інфляцією, хоча потенційно повільнішими темпами. Брейнар також наголосив, що ризики стануть більш двосторонніми.

"Долар США намагається сформувати базу, при цьому Уоллер робить все можливе, але більш впливовий Брейнард дещо менш яструбиний", - сказав Шон Келлоу, старший валютний стратег Westpac.

Для індексу долара "вересневі максимуми вище 114 все більше виглядають як циклічний пік, але ми очікуємо, що підтримка почне з'являтися в районі 105", - сказав Келлоу.

Підтримку юаню надало пом'якшення напруженості у відносинах між Китаєм та США. напруженість після зустрічі Джо Байдена на найвищому рівні із Сі Цзіньпіном.

Наземний китайський юань переходив з рук до рук на рівні 7,0450, піднявшись на 0,4% за день, в основному через несподіване скорочення роздрібних продажів.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,7879
 0,1842
0,47
EUR
1
42,3821
 0,1032
0,24

Курс обміну валют на вчора, 11:13
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4537  0,11 0,28 39,9930  0,10 0,24
EUR 42,1926  0,09 0,20 42,9974  0,11 0,25

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,7600  0,25 0,63 39,8100  0,26 0,66
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес