Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Банк реконструкції України готовий розпочати роботу протягом року, - BlackRock

 

Банк реконструкції України, який Київ створює за допомогою найбільших інвестбанків світу BlackRock та JPMorgan Chase, буде готовий розпочати роботу протягом року.

Про це заявив заступник голови BlackRock Філіп Хільдебранд, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його інтерв'ю Reuters у Давосі.

За словами Хільдебранда, компанія допомагала у переговорах щодо пошуку грошей урядів у міжнародних банків розвитку або основних країн-донорів для зниження ризику для приватних інвестицій.

Минулого року Київ залучив BlackRock та JPMorgan для допомоги у створенні фонду для залучення державного капіталу, який міг би залучити приватні інвестиції для відновлення України, вартість якого оцінюється у сотні мільярдів доларів.

"Ми хочемо бути готовими до розгортання принаймні з м'якими зобов'язаннями з боку країн-донорів, - сказав Хільдебранд, додавши, що для мобілізації активів BlackRock, що складаються з пенсійних фондів, необхідно знизити ризик рівня ОЕСР. - Ці гроші не можна інвестувати у підприємства з дуже високим ризиком".

Спеціальний представник США з економічного відновлення України Пенні Пріцкер, яка була присутня на зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Давосі, заявила, що все ще залишається багато питань "про те, що можливо сьогодні, а що безперечно можливо в майбутньому, коли настане післявоєнний період".

Прицкер особливо наголосила на фонді, що створюється JPMorgan і BlackRock, заявивши, що вони вказали, що у них є "ранній інтерес з боку деяких далекоглядних інвесторів, які, можливо, готові піти на більший ризик, ніж, скажімо, існуючий пенсійний фонд".

"І, звичайно ж, є окремі інвестори, які дуже зацікавлені", - сказав Прітцкер агентству Reuters.

В офісі Зеленського повідомили, що він зустрівся в Давосі з генеральним директором JPMorgan Джеймі Даймоном та іншими старшими керівниками JPMorgan, топ-менеджментом BlackRock, керівниками Bridgewater Associates, Carlyle Group, Blackstone, Dell та ArcelorMittal.

"Для нас важливо залучити приватний капітал до відновлення України. Ми сподіваємось, що JPMorgan допоможе залучити велику кількість глобальних інвесторів та корпорацій", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, у листопаді 2022 року Міністерство економіки України та BlackRock підписали Меморандум про взаєморозуміння та мобілізацію інвестицій у ключові сектори української економіки.

BlackRock - міжнародна інвестиційна компанія зі штаб-квартирою в Нью-Йорку в США, одна з найбільших інвестиційних компаній світу та найбільша у світі за розміром активів під управлінням.

JPMorgan Chase - найбільший за розмірами активів банківський холдинг США. Належить до "Великої Четвірки" найбільших банків США. Здійснює діяльність у сфері інвестицій, фінансових послуг, управління приватними капіталами тощо.

За матеріалами: РБК-Україна
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6370
 0,1219
0,31
EUR
1
42,2986
 0,0655
0,15

Курс обміну валют на сьогодні, 10:11
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3623  0,01 0,02 39,9291  0,02 0,06
EUR 42,1332  0,05 0,12 42,9332  0,01 0,03

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:53
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,6350  0,19 0,48 39,6500  0,18 0,46
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес