Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

НБУ оштрафував Moneycom і Easypay на 21,4 млн грн

 

Національний банк України (НБУ) в листопаді оштрафував платіжну систему Moneycom ТОВ "Свіфт гарант" і ФК "Контрактовий дім" (ТМ "Easypay") на 12,36 млн грн і 9 млн грн відповідно, а також ще сім компаній на 1,27 млн грн, повідомляється на сайті регулятора.

Зазначається, що "Свіфт гарант" і ФК "Контрактовий дім" оштрафовано через неналежне забезпечення організації та проведення первинного фінансового моніторингу, а "Контрактовий дім" ще й звинуватили в порушенні порядку формування показників під час подання НБУ статистичної звітності з питань фінмоніторингу.

Крім того, регулятор минулого місяця наклав штраф 595 тис. грн на ТОВ "Алекскредит" за неналежне розроблення, впровадження та оновлення внутрішніх документів з питань легалізації незаконно отриманих коштів, а також неналежну оцінку ризиків діяльності та перевірку клієнтів.

ФК "Валта Груп" у листопаді оштрафовано на 250 тис. грн за відсутність встановленого порядку зміни курсів купівлі та продажу готівкової інвалюти, порядку здійснення внутрішнього контролю за проведенням валютно-обмінних операцій, а також за подання інформації про такі операції центробанку несвоєчасно і не в повному обсязі.

ПТ "Ломбард "Добрі традиції", своєю чергою, отримав штраф у розмірі 170 тис. грн за порушення законодавства у сфері фінмоніторингу, а саме - неналежне виконання письмової вимоги, пред'явленої Нацбанком на підставі, передбаченій законодавством щодо протидії відмиванню коштів.

ТОВ "ФК "Контракт Плюс" і ТОВ "ФК "Фінекстра" отримали штрафи по 51 тис. грн у зв'язку з аналогічною статтею з неподанням звітності.

Замикає список порушників серед небанків ПрАТ "УФГ", оштрафоване на 50 тис. грн, за надання недостовірної інформації про валютні операції на запит регулятора.

Що стосується банків, то НБУ в листопаді оштрафував державний Укрексімбанк (Київ) на 400 тис. грн за неналежний нагляд за валютними операціями. Зазначається, що банк не ідентифікував валютні операції клієнта, що містять індикатор сумнівних операцій, і не вжив достатніх заходів щодо додаткового аналізу інформації та документів про ці операції.

Банк "Авангард" (Київ), своєю чергою, оштрафовано на 51 тис. грн за неналежні застосування ризик-орієнтованого підходу у своїй діяльності, проведення фінмоніторингу в установленому Нацбанком порядку. У зв'язку з неналежною розробкою, впровадженням та оновленням внутрішніх документів з питань фінмоніторингу у встановлені строки, а також відсутністю у них процедур, достатніх для ефективного управління ризиками.

Регулятор також застосував до банку захід у вигляді письмового застереження.

Аналогічний захід центробанк застосував до Міжнародного інвестиційного банку (МІБ, Київ) за несвоєчасне надання інформації про накладення арешту на рахунки клієнта спеціально уповноваженому органу.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6370
 0,1219
0,31
EUR
1
42,2986
 0,0655
0,15

Курс обміну валют на вчора, 10:11
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3623  0,01 0,02 39,9291  0,02 0,06
EUR 42,1332  0,05 0,12 42,9332  0,01 0,03

Міжбанківський ринок на вчора, 11:53
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,6350  0,19 0,48 39,6500  0,18 0,46
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес