Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Проти Нацбанку в Україні розгорнули кампанію із дискредитації. За «вкидами» стоїть Росія

 

У Національному банку заявили про виявлення інформаційної кампанії по дискредитації його діяльності. Свідчення про початок кампанії Нацбанку надав Центр протидії дезінформації, повідомляють у пресслужба НБУ.

Джерелами інформаційних "вкидів" є окремі українські спікери із сумнівною репутацією та телеграм-каналами з російської орбіти впливу, уточнюють у Нацбанку.

"Вкиди" активно поширюються мережами телеграм-каналів, що діють на користь ворога, надалі підтримуються ЗМІ Росії та закордонними англомовними медіа, які й раніше практикували розміщення неякісної інформації з ознаками замовних матеріалів.

Для "вкидів" характерні: відсутність належних фактів, підміна причинно-наслідкових зв'язків на непідтверджені домисли та суб'єктивні судження, емоційність меседжів, негативні узагальнення та тенденційні оцінки.

Кампанія з дискредитації розпочалася на тлі активізації НБУ заходів щодо обмеження діяльності пов'язаних із РФ суб'єктів в Україні, посилення санкційного тиску на агресора, спонукання міжнародних банківських груп до виходу з Росії та поглиблення співпраці з міжнародними фінансовими інститутами.

Для кампанії характерне поширення неправдивої інформації про безконтрольну емісію грошей, неефективність антиінфляційних заходів, загрозу нового "банкопаду" та стрімку девальвацію гривні.

Насправді з 1 січня 2023 року НБУ та Мінфін забезпечують беземісійне фінансування держбюджету, темпи уповільнення інфляції йдуть швидше, ніж прогнозував НБУ, банківська система працює стабільно з початку повномасштабного вторгнення, курс виявився стійким навіть у період активних атак на енергетику України, пояснюють у НБУ.

Також дискредитуються заходи НБУ щодо залучення міжнародної фінансової допомоги, зокрема, поширюється негативна оцінка щодо нової програми співпраці з МВФ як невигідна для України.

У Нацбанку стверджують, що програма є безпрецедентним рішенням МВФ, де кредит від Фонду у розмірі $15,6 млрд є лише частиною пакета загальної міжнародної допомоги обсягом $115 млрд.

Також "вкиди" ставлять за мету формування недовіри до команди Національного банку - оприлюднення та розповсюдження фейків про керівництво та керівників департаментів НБУ, а також недостовірну інформацію у формі "анонімних інсайдів" про нібито непрозору та неефективну систему прийняття рішень в організації.

Насправді систему прийняття рішень у НБУ побудовано на основі колегіальності та прозорості процедур. Якість роботи команди Нацбанку відзначено міжнародною премією Central Banking Awards, згідно з якою НБУ вперше отримав відзнаку "Центральний банк року".

За матеріалами: ЛIГАБiзнесIнформ
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,4272
 0,0033
0,01
EUR
1
42,7549
 0,0903
0,21

Курс обміну валют на 17.05.24, 10:16
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3239  0,12 0,30 39,8843  0,10 0,26
EUR 42,6348  0,06 0,13 43,3461  0,13 0,30

Міжбанківський ринок на 17.05.24, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3900  0,10 0,25 39,4250  0,09 0,22
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес