Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Нафта зростає на 3% за тиждень на тлі зростання напруженості на Близькому Сході і поліпшення прогнозів щодо США

 

Ціни на нафту зросли на торгах в Азії в п'ятницю, досягнувши тижневого приросту більш ніж на 3%, оскільки дані по зайнятості в США заспокоїли побоювання щодо попиту, а побоювання щодо розширення конфлікту на Близькому Сході збереглися.

Ф'ючерси на нафту марки Brent о 06:06 EET виросли на 9 центів, або на 0,11%, до $79,25 за барель. Ф'ючерси на американську нафту марки West Texas Intermediate виросли на 12 центів до 76,31 долара за барель.

І Brent, і WTI мають зрости більш ніж на 3% за тиждень.

Ізраїльські сили посилили авіаудари по сектору Газа в четвер, в результаті чого загинуло щонайменше 40 осіб, повідомили палестинські медики, в ході подальших боїв з бойовиками ХАМАС, оскільки Ізраїль готується до потенційної більш широкої війни в регіоні.

"Ціни на нафту продовжують відновлюватися після нещодавнього падіння, оскільки підвищені геополітичні ризики опинилися в центрі уваги", - сказав аналітик ANZ Деніел Хайнс.

Вбивство минулого тижня високопоставлених членів бойових угруповань ХАМАС і Хезболла підвищило ймовірність ударів у відповідь з боку Ірану по Ізраїлю, що викликало занепокоєння з приводу поставок нафти з найбільшого в світі регіону-виробника.

Цього тижня пов'язані з Іраном бойовики-хусити продовжили напади на міжнародне судноплавство поблизу Ємену на знак солідарності з палестинцями у війні між Ізраїлем і ХАМАСом.

У четвер агентство морських торгових операцій Великої Британії (UKMTO) повідомило, що отримало повідомлення про інцидент біля узбережжя Мохи, портового міста в Ємені.

Надавши додаткову підтримку цінам, лівійська National Oil Corp. оголосила форс-мажорні обставини на своєму нафтовому родовищі Шарара з середи, йдеться в заяві компанії, додавши, що вона поступово скорочує видобуток на родовищі через протести.

Також на Близькому Сході король Саудівської Аравії, найбільшого світового експортера нафти, постановив, що кабінет міністрів може збиратися за відсутності його самого і прем'єр-міністра, його сина, спадкоємного принца Мухаммеда бін Салмана, повідомили в четвер державні ЗМІ.

У травні 88-річний король Салман лікувався від запалення легенів. 38-річний принц Мухаммед є фактичним правителем з 2017 року.

Настрої в США покращилися після того, як дані показали, що минулого тижня кількість американців, які подали нові заявки на допомогу з безробіття, впала більше, ніж очікувалося, що свідчить про те, що побоювання щодо розпаду ринку праці були перебільшеними, і послабило побоювання щодо рецесії.

Долар виріс на даних по зайнятості. Однак сильніший долар зазвичай має тенденцію до зниження цін на нафту, оскільки покупці, які використовують інші валюти, змушені платити більше за нафту, деноміновану в доларах.

У Китаї липневі показники індексу споживчих цін не продемонстрували жодних ознак зростання споживчого попиту, незважаючи на стимулювання споживання.

Згідно з даними, опублікованими в п'ятницю, минулого місяця ціни зростали дещо швидше, ніж очікувалося, але це відбувалося переважно через погодні умови, які вплинули на постачання продовольства.

Ринки в ключовому центрі торгівлі нафтою в Сінгапурі були закриті на державне свято.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
40,9926
 0,0079
0,02
EUR
1
44,8090
 0,0414
0,09

Курс обміну валют на сьогодні, 11:01
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,7360  0,06 0,15 41,3088  0,04 0,09
EUR 44,5280  0,06 0,14 45,2212  0,05 0,10

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,0800  0,13 0,31 41,0950  0,10 0,24
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес