Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Ціни на нафту знижуються, побоювання рецесії в США нівелюють занепокоєння щодо пропозиції на Близькому Сході

 

Ф'ючерси на нафту продовжили падіння на волатильній сесії в понеділок, оскільки побоювання рецесії в найбільшому споживачі нафти - США - нівелювали занепокоєння з приводу поставок, викликані зростанням напруженості на Близькому Сході, найбільшому нафтовидобувному регіоні світу.

Фондові ринки в Азії також впали, оскільки побоювання щодо рецесії в США змусили інвесторів виходити з ризикових активів, роблячи ставку на те, що для порятунку зростання знадобиться швидке скорочення темпів видобутку нафти.

Нафта марки Brent о 08:05 EET подешевшала на 1,04 долара, або на 1,4%, до 75,77 долара за барель , в той час як американська нафта марки West Texas Intermediate коштувала 72,43 долара за барель, що на 1,09 долара, або на 1,5%, нижче.

У п'ятницю ціни на нафту Brent і WTI впали більш ніж на 3%, причому обидва контракти зазнали втрат четвертий тиждень поспіль, що є найбільшим падінням з листопада.

Побоювання рецесії в США, викликані слабким липневим звітом про зайнятість в п'ятницю, лише "додають побоювань щодо попиту в Китаї, які вже деякий час зберігаються на нафтовому ринку", відзначають аналітики ING на чолі з Уорреном Паттерсоном в своїй замітці.

Падіння споживання дизельного палива в Китаї, який є найбільшим світовим джерелом зростання попиту на нафту, тисне на ціни на нафту.

Нафта також опинилася під тиском після того, як ОПЕК+ дотримується свого плану поетапного добровільного скорочення видобутку з жовтня, а це означає, що поставки зростуть пізніше в цьому році, кажуть аналітики.

Опитування Reuters показало в п'ятницю, що видобуток нафти в ОПЕК зріс у липні, незважаючи на скорочення видобутку групою.

Однак ціни на нафту підтримуються геополітичними ризиками на Близькому Сході, оскільки бойові дії в Газі продовжилися в неділю, на наступний день після того, як раунд переговорів в Каїрі завершився безрезультатно.

Ізраїль і США готуються до серйозної ескалації в регіоні після того, як Іран і його союзники ХАМАС і Хезболла пообіцяли помститися Ізраїлю за вбивство лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії і Фуада Шукра, вищого військового командира ліванського збройного угруповання Хезболла минулого тижня.

"Ризик ширшої регіональної війни, хоча я все ще вважаю його невеликим, не можна ігнорувати", - сказав аналітик ринку ІГ з Сіднея Тоні Сікамор. "На даний момент існують значні ліві і праві хвостові ризики".

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,2250
 0,0860
0,21
EUR
1
44,6467
 0,2454
0,55

Курс обміну валют на сьогодні, 10:34
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,9426  0,03 0,07 41,5478  0,02 0,04
EUR 44,5730  0,29 0,65 45,4000  0,36 0,81

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,1900  0,02 0,04 41,2100  0,03 0,07
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес