Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Нафта зростає на тлі скорочення запасів нафти в США та напруженості на Близькому Сході

 

Ціни на нафту зросли в середу після того, як галузеві дані показали більше, ніж очікувалося, скорочення запасів нафти в США, в той час як ринок стежив за ескалацією напруженості на Близькому Сході.

Ф'ючерси на нафту марки Brent о 05:30 EET виросли на 47 центів або 0,5% до $86,71 за барель, досягнувши 10-тижневого максимуму. Ф'ючерси на американську нафту марки West Texas Intermediate виросли на 43 центи, або на 0,5%, до 83,24 долара за барель, але були недалеко від двомісячного максимуму, досягнутого на початку цього тижня.

Обидва еталони у вівторок закрилися нижче, оскільки зникли побоювання, що ураган "Берил" порушить видобуток в Мексиканській затоці. Очікується, що він ослабне до тропічного шторму, коли увійде в Мексиканську затоку наприкінці цього тижня, згідно з даними Національного центру ураганів США.

"Після попереднього зростання через побоювання перебоїв з поставками через ураган "Берил", може відбутися деяке ослаблення, оскільки більша ясність вказує на обмежений потенційний вплив", - сказав Єп Чжун Ронг, ринковий стратег IG.

"Тим не менш, значне скорочення запасів нафти в США надало певну підтримку цінам, в той час як напруженість на Близькому Сході зберігається", - додав Єп.

Запаси сирої нафти в США впали на 9,163 млн барелів за тиждень, що закінчився 28 червня, згідно з даними Американського інституту нафти, опублікованими у вівторок, повідомляють джерела на ринку. Водночас запаси бензину зросли на 2,468 млн барелів, а дистилятів - на 740 000 барелів.

Аналітики, опитані Reuters, очікували скорочення запасів нафти на 700 000 барелів, бензину - на 1,3 мільйона барелів, а дистилятів - на 1,2 мільйона барелів.

"Ціни на нафту були підтримані скороченням запасів сирої нафти в США, але зростання було обмеженим, оскільки деякі інвестори все ще намагалися зафіксувати прибуток від нещодавнього ралі, щоб досягти найвищих рівнів з квітня", - сказав Міцуру Мураіші, аналітик Fujitomi Securities.

Управління енергетичної інформації, статистичний підрозділ Міністерства енергетики США, опублікує свої щотижневі дані в середу о 14:30 за Гринвічем.

Тим часом, очікується, що попит на бензин в США зросте, оскільки літній сезон подорожей розпочинається цього тижня зі святкуванням Дня Незалежності. Американська автомобільна асоціація прогнозує, що кількість поїздок у святковий період буде на 5,2% вищою, ніж у 2023 році, а кількість поїздок на автомобілях зросте на 4,8%.

На Близькому Сході у вівторок ізраїльські війська обстріляли кілька районів південної частини Сектору Гази, в результаті чого тисячі палестинців покинули свої будинки. Ізраїльські військові та ліванське збройне угрупування "Хезболла" також обмінюються вогнем через південний кордон Лівану.

"Ризик війни між Ізраїлем і Хезболлою в поєднанні з ризиком розширення конфлікту на Близькому Сході, ймовірно, означає підвищення ризиків для нашого короткострокового прогнозу", - сказав Вівек Дхар, аналітик Commonwealth Bank of Australia.

Тим часом, видобуток нафти в Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) зріс у червні другий місяць поспіль, як показало опитування Reuters, проведене у вівторок, оскільки збільшення поставок з Нігерії та Ірану компенсувало вплив добровільного скорочення поставок іншими членами та ширшим альянсом ОПЕК+.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
40,5458
 0,2141
0,53
EUR
1
43,7814
 0,0681
0,16

Курс обміну валют на сьогодні, 11:07
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,3550  0,07 0,16 40,9327  0,09 0,22
EUR 43,5896  0,02 0,04 44,3446  0,02 0,04

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,5100  0,06 0,15 40,5350  0,06 0,15
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес