Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Нафта зростає на прогнозах скорочення запасів і ризиках на Близькому Сході

 

Ціни на нафту зросли на торгах в Азії в середу, незважаючи на несподіваний стрибок запасів у США, викликаний геополітичними ризиками, пов'язаними з конфліктом на Близькому Сході, і прогнозами можливого скорочення запасів у третьому кварталі, коли спостерігається пік попиту.

Ф'ючерси на нафту марки Brent о 06:06 EET зросли на 40 центів, або на 0,5%, до 85,41 долара за барель. Ф'ючерси на американську нафту марки West Texas Intermediate виросли на 43 центи, або на 0,5%, до 81,26 долара за барель.

"Схоже, що ринок поки що відкидає побоювання щодо попиту, очікуючи скорочення запасів в піковий сезон попиту в третьому кварталі. Сьогоднішні офіційні дані Управління з енергетичної інформації (EIA) про запаси нададуть ринку подальші вказівки щодо тенденції", - сказав Сувро Саркар, керівник групи по роботі з енергетичним сектором в DBS Bank.

Американський інститут нафти (API) повідомив, що запаси сирої нафти в США зросли на 914 000 барелів за тиждень, що закінчився 21 червня, згідно з даними джерел на ринку. Аналітики, опитані агентством Reuters, очікують, що минулого тижня запаси нафти скоротилися майже на 3 мільйони барелів.

Офіційні дані уряду США від Управління з охорони навколишнього середовища про запаси нафти і палива будуть опубліковані о 14:30 за Гринвічем.

Незважаючи на короткостроковий тиск сильнішого долара і "ведмежих" даних про запаси сирої нафти в США, ринок, ймовірно, знайде підтримку на тлі продовження скорочення видобутку ОПЕК+ і більш високого сезонного попиту в третьому кварталі, вважає Уоррен Паттерсон, керівник відділу стратегії по сировинних товарах ING.

"Наш баланс свідчить про те, що в третьому кварталі дефіцит на світовому ринку становитиме приблизно 1,5 млн барелів на добу через продовження скорочення обсягів видобутку ОПЕК+ та зростання сезонного попиту, що зазвичай спостерігається в третьому кварталі. Ми вже бачимо ознаки посилення конкуренції на фізичному ринку нафти в Північному морі".

Крім того, зростаючі геополітичні ризики, пов'язані з атаками хуситів у Червоному морі і посиленням бойових дій між Ізраїлем і Хезболлою в Лівані, також сприятливо впливають на ціни на нафту, вважає Саркар з DBS.

Єменське пов'язане з Іраном угрупування Хуті з листопада завдає ударів з безпілотників і ракет по судноплавних шляхах, заявляючи про свою солідарність з палестинцями в Газі у війні між Ізраїлем і ХАМАСом. Це порушило судноплавство в коридорі Червоного моря, що викликало занепокоєння щодо вантажопотоку.

На сьогоднішній день хусити потопили два судна і захопили ще одне, а у вівторок заявили, що ракетою влучили в судно в Аравійському морі.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,1664
 0,0421
0,10
EUR
1
45,9541
 0,0057
0,01

Курс обміну валют на 27.09.24, 10:35
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,8704  0,06 0,15 41,4863  0,08 0,20
EUR 45,7556  0,05 0,12 46,4415  0,09 0,19

Міжбанківський ринок на 27.09.24, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,1800  0,06 0,15 41,1950  0,06 0,16
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес