Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Нафта зростає на оптимістичному прогнозі попиту

 

Ціни на нафту зросли в середу на тлі оптимістичних прогнозів світового попиту від Управління енергетичної інформації США і ОПЕК, підкріплених галузевими даними, що свідчать про те, що запаси сирої нафти в США минулого тижня впали більше, ніж очікувалося.

Ф'ючерси на нафту марки Brent о 06:00 EET виросли на 37 центів, або на 0,45%, до $82,29 за барель, в той час як ф'ючерси на американську нафту марки West Texas Intermediate (WTI) виросли на 46 центів, або на 0,6%, до $78,36.

EIA підвищило прогноз зростання світового попиту на нафту на 2024 рік до 1,10 млн барелів на добу з попередньої оцінки в 900 000 барелів на добу, в той час як Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) зберегла свій прогноз на 2024 рік щодо відносно сильного зростання світового попиту на нафту, посилаючись на очікування щодо подорожей і туризму в другому півріччі.

Минулого тижня ціни знизилися більш ніж на 2% після того, як ОПЕК та її союзники заявили, що поетапно припинять скорочення видобутку, починаючи з жовтня.

«Сира нафта зросла, оскільки ОПЕК зберегла свої прогнози щодо посилення попиту», - зазначають аналітики ANZ, додаючи, що попит на нафту, ймовірно, буде стимулюватися Китаєм та іншими країнами з економікою, що розвивається.

«Незважаючи на те, що минулого тижня ЄЕК оголосила, що цього року почне поетапне зменшення деяких добровільних скорочень, її прогнози свідчать про те, що це буде легко прийнято ринком», - зазначають аналітики ANZ.

Тим часом, запаси сирої нафти в США впали на 2,428 млн барелів за тиждень, що закінчився 7 червня, згідно з даними Американського інституту нафти, які посилаються на джерела на ринку. Зниження виявилося більшим, ніж очікували аналітики, опитані агентством Reuters.

Дані від EIA, статистичного відомства уряду США, будуть опубліковані сьогодні о 10:30 ранку за східним часом (14:30 за Гринвічем).

Інвестори також з нетерпінням чекають на звіт по індексу споживчих цін в США, який буде опублікований до обіду в середу, а також на заяву центрального банку США з приводу монетарної політики, яка має відбутися пізніше того ж дня.

"Очікування, що ФРС займе "голубину" позицію на майбутньому засіданні, повинні підтримати висхідний імпульс для нафти сьогодні, - сказала Тіна Тенг, незалежний ринковий аналітик, - оскільки "голубина" позиція стимулюватиме економічне зростання і підвищить попит на нафту.

Однак, уповільнення світової економіки може залишатися «ведмежим» фактором в довгостроковій перспективі".

У Китаї, найбільшому світовому імпортері нафти, споживча інфляція в травні залишилася стабільною, в той час як падіння цін виробників сповільнилося, що вказує на те, що Пекіну доведеться докладати більше зусиль для підтримки слабкого внутрішнього попиту і нерівномірного відновлення економіки.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,2575
 0,2468
0,60
EUR
1
44,9789
 0,2526
0,56

Курс обміну валют на сьогодні, 10:18
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,7833  0,17 0,42 41,4392  0,20 0,49
EUR 44,4229  0,20 0,45 45,2717  0,27 0,61

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2100  0,21 0,51 41,2400  0,22 0,54
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес