Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Нафта зростає, оскільки очікується, що основні виробники продовжать скорочення видобутку

 

Ціни на нафту зросли на торгах в Азії в середу на очікуваннях, що основні виробники продовжать скорочення видобутку на зустрічі в неділю, і що споживання палива має почати зростати з початком пікового літнього сезону.

Липневі ф'ючерси на нафту марки Brent о 05:04 EET додали 15 центів, або 0,2%, до 84,37 долара за барель. Липневі ф'ючерси на американську нафту WTI зросли на 25 центів, або 0,3%, до 80,08 долара. Напередодні обидва бенчмарка виросли більш ніж на 1%.

Трейдери та аналітики очікують, що Організація країн-експортерів нафти та її союзників, включаючи Росію, відома як ОПЕК+, продовжить добровільне скорочення видобутку нафти загальним обсягом близько 2,2 млн барелів на добу.

Очікування того, що члени ОПЕК+ продовжать скорочення видобутку, додало оптимізму ринкам, і цей крок буде розглядатися як узгоджені зусилля, спрямовані на стабілізацію цін і відновлення балансу на світовому нафтовому ринку, вважає Сугандха Сачдева, засновник дослідницької компанії SS WealthStreet, що базується в Делі.

«Крім того, початок літнього сезону автомобільних подорожей в США стимулює сезонне зростання споживання і, як правило, сприяє позитивній динаміці цін на нафту», - додала вона.

Святкування Дня пам'яті в понеділок сигналізує про початок сезону пікового попиту в США, найбільшому споживачеві нафти в світі, і збереження скорочення видобутку повинно підтримувати ціни на нафту в міру того, як зростає споживання.

«Початкові дані свідчать про відносно велику кількість святкових поїздок у США на День пам'яті, який є традиційним початком водійського сезону. Авіаперевезення також були високими", - зазначає Деніел Хайнс, старший стратег по сировинних товарах в ANZ Bank.

Посилення бойових дій в секторі Газа, коли ізраїльські танки просунулися до центру сектора Рафах, також надало деяку підтримку цінам на тлі побоювань щодо поширення конфлікту на весь Близький Схід, який є ключовим регіоном поставок.

Інвестори також очікують на дані про запаси нафти в США від Американського інституту нафти, які будуть опубліковані пізніше цього ж дня. Дані були затримані на день через те, що в понеділок відзначався День пам'яті.

Очікувалося, що запаси сирої нафти в США минулого тижня скоротилися приблизно на 1,9 млн барелів, як показало попереднє опитування Reuters у вівторок.

Інвестори також очікують на дані по інфляції в США, що вийдуть цього тижня, які можуть вплинути на очікування щодо зниження процентної ставки Федеральним резервом і на ціни на нафту.

Базовий звіт по індексу цін на особисте споживання в США за квітень має бути опублікований в п'ятницю. Очікується, що ключовий барометр інфляції ФРС залишиться незмінним на щомісячній основі.

Очікування щодо термінів зниження ставок були неоднозначними, а політики залишаються обережними, оскільки дані все ще відображають стійку інфляцію.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,2575
 0,2468
0,60
EUR
1
44,9789
 0,2526
0,56

Курс обміну валют на вчора, 10:18
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,7833  0,17 0,42 41,4392  0,20 0,49
EUR 44,4229  0,20 0,45 45,2717  0,27 0,61

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2100  0,21 0,51 41,2400  0,22 0,54
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес