Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Нафта продовжує нести втрати після зміцнення долара на тлі прогнозів процентних ставок

 

Ціни на нафту впали в понеділок, збільшивши втрати попередньої сесії після того, як долар виріс на тлі побоювань ринку, що вища, ніж очікувалося, інфляція може затримати зниження високих процентних ставок у США, які обмежують зростання світового попиту на пальне.

Ф'ючерси на нафту Brent о 06:19 EET впали на 35 центів, або 0,4%, до $81,27 за барель, тоді як ф'ючерси на американську нафту марки West Texas Intermediate (WTI) впали на 35 центів, або 0 ,5% до $76,14 за барель на тлі зміцнення долара США. Зміцнення долара робить нафту дорожчою для власників інших валют.

Падіння спричинене втратами минулого тижня, коли нафта марки Brent впала приблизно на 2%, а нафта марки WTI впала більш ніж на 3% на тлі ознак того, що зниження відсоткових ставок у США може бути відкладено на два місяці через зростання інфляції.

"Схоже, що схильність до ризику пішла на спад після ралі ринку минулого тижня, очолене Nvidia, оскільки очікування більш високих і тривалих процентних ставок підняли долар США, здійснюючи тиск на ціни на сировинні товари", - сказала незалежний аналітик з Окленду Тіна Тенг.

Ціни на нафту торгуються між $70 і $90 за барель з листопада, оскільки зростання пропозиції в США та побоювання слабкого попиту в Китаї компенсують скорочення поставок ОПЕК+, незважаючи на дві активні війни.

"Ціни на сиру нафту знизилися через відсутність нових драйверів", - пишуть аналітики ANZ у замітці. «Нафта опинилася у пастці між бугаєвими факторами, такими як зниження видобутку ОПЕК та підвищеними геополітичними ризиками, а також ведмежими побоюваннями щодо слабкого попиту в Китаї».

Премія за геополітичний ризик від атак єменських хуситів на кораблі в Червоному морі залишається скромною і становить лише 2 долари за барель порівняно з нафтою Brent, йдеться в записці аналітиків Goldman Sachs.

Проте банк підняв свою літню пікову ціну до 87 доларів за барель з 85 доларів, оскільки збої в Червоному морі призвели до більшого, ніж очікувалося, скорочення запасів, що належать країнам, які є членами Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР). ОЕСР).

Goldman Sachs, як і раніше, очікує, що попит на нафту зросте на 1,5 мільйона барелів на день (барелів на добу) у 2024 році, але знизив прогноз Китаю, одночасно підвищивши його для США та Індії.

"Стійке зростання пропозиції нафти в країнах, що не входять до ОПЕК, ймовірно, майже відповідатиме стійкому зростанню світового попиту", - додали аналітики.

Оскільки на Близькому Сході триває конфлікт між Ізраїлем та ХАМАСом, радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван повідомив CNN у неділю, що переговорники від США, Єгипту, Катару та Ізраїлю, під час переговорів у Парижі, узгодили основні контури угоди щодо заручників , але все ще ведуть переговори. Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що поки неясно, чи відбудеться угода.

Аналітики ANZ очікують, що у США запаси нафти можуть почати падати найближчими тижнями, коли нафтопереробні заводи повернуться з технічного обслуговування, що може надати деяку підтримку цінам.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,7206
 0,1688
0,43
EUR
1
42,8148
 0,3836
0,90

Курс обміну валют на 10.05.24, 10:53
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4328  0,13 0,34 39,9820  0,14 0,36
EUR 42,3788  0,16 0,39 43,1064  0,15 0,35

Міжбанківський ринок на 10.05.24, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,8100  0,29 0,73 39,8350  0,30 0,75
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес