Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Нафта стабілізується на тлі змішаних сигналів про постачання та обережний прогноз щодо Китаю

 

Ціни на нафту практично не змінилися у вівторок, оскільки трейдери зважували безліч суперечливих побоювань щодо попиту та пропозиції, а також напруження на Близькому Сході і проблеми з холодною погодою, які порушили видобуток у Сполучених Штатах.

Ф'ючерси на нафту марки Brent о 05:53 EET впали на 2 центи до $80,04 за барель, тоді як ф'ючерси на нафту марки West Texas Intermediate (WTI) востаннє знижувалися на 1 цент до $74,75 за барель .

Обидва контракти в понеділок зросли приблизно на 2%, оскільки удар українського безпілотника по терміналу відвантаження палива "Новатека" в Усть-Лузі викликав занепокоєння з приводу постачання та призвів до зростання цін. Аналітики кажуть, що «Новатек», найімовірніше, відновить там повномасштабну діяльність протягом кількох тижнів.

Хоча пошкодження навантажувальних причалів на терміналі в Усть-Лузі лише «ненадовго вплинуло на експорт», цей крок підвищує ймовірність того, що російсько-українська війна «переходить у нову фазу, коли сторони націлюються на ключову енергетичну інфраструктуру», заявили аналітики ANZ Research у своєму звіті.

На Близькому Сході сили США та Великобританії також завдали нового раунду ударів по підземному сховищу хуситів, а також по ракетним та розвідувальним можливостям, що використовуються пов'язаним з Іраном угрупованням хуситів.

Напади хуситів на судна в регіоні Червоного моря та навколо нього порушили глобальне судноплавство та посилили побоювання щодо інфляції. Угруповування заявило, що їхні напади відбуваються на знак солідарності з палестинцями, коли Ізраїль завдає ударів по сектору Газа.

Деякі аналітики, як і раніше, оптимістичні щодо короткострокових фундаментальних показників ринку через ці конфлікти.

"Незважаючи на будь-які побоювання з приводу рецесії, вплив екстремальних погодних умов на видобуток сирої нафти в США та ескалація геополітичних конфліктів, як і раніше, підтримують ціни на нафту", - сказав аналітик CMC Markets з Шанхаю Леон Лі.

У США 20% видобутку нафти в Північній Дакоті залишалися закритими через сильні холоди та експлуатаційні проблеми, повідомило в понеділок управління трубопроводів штату.

Проте тиск на ринки чинять побоювання з приводу повільного відновлення економіки Китаю, що викликає побоювання з приводу світового попиту на нафту, враховуючи, що азіатський гігант є найбільшим у світі імпортером сирої нафти.

Китайські політики вжили низку заходів щодо підтримки економіки, але внутрішнє споживання залишається кволим, що змушує нафтових трейдерів нервувати з приводу перспектив попиту.

"Враховуючи суперечливі фундаментальні фактори, що існують зараз на ринку нафти WTI, фактор імпульсу, ймовірно, стане основним фактором, який створює умови для цін на нафту в короткостроковій перспективі", - сказав старший аналітик OANDA по ринках Кельвін Вонг.

Цінам на нафту WTI вдалося закритися вище 50-денної ковзної середньої в понеділок вперше з 24 жовтня минулого року. Бугаєве закриття було за аналогічним денним закриттям вище 20-денної ковзної середньої минулого четверга, додав він.

Опитування Reuters, яке показує, що запаси сирої нафти в США, за прогнозами, скоротяться приблизно на 3 мільйони барелів за тиждень до 19 січня, також обмежило слабкість цін. Очікувалося, що минулого тижня запаси дистилятів скоротяться, а запаси бензину зростуть. Очікується, що офіційні урядові дані будуть опубліковані 24 січня.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6015
 0,0687
0,17
EUR
1
42,4409
 0,0796
0,19

Курс обміну валют на 26.04.24, 10:50
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3800  0,01 0,04 39,9436  0,05 0,12
EUR 42,2168  0,05 0,11 42,9988  0,04 0,08

Міжбанківський ринок на 26.04.24, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,5900  0,11 0,28 39,6100  0,11 0,28
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес