Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Нафта росте на тлі загострення напруженості на Близькому Сході

 

Ціни на нафту зросли у четвер на тлі побоювань щодо ескалації конфлікту на Близькому Сході з новими атаками на Газу та судноплавство у Червоному морі, навіть незважаючи на те, що несподіване збільшення запасів сирої нафти в США обмежило зростання.

Ф'ючерси на нафту марки Brent о 07:10 EET подорожчали на 48 центів, або 0,48%, до $77,17 за барель, а ф'ючерси на американську нафту West Texas Intermediate зросли на 32 центи, або 0,45%, до $71 ,69 за барель.

У середу еталони знизилися після того, як несподіваний стрибок запасів нафти в США викликав побоювання щодо попиту на найбільшому нафтовому ринку.

Але хвилювання на ринку відновилися після того, як хусіти, що базуються в Ємені, в середу зробили найбільшу атаку на комерційні судноплавні шляхи в Червоному морі. Ізраїльські удари у південній та центральній частині сектору Газа також посилилися у середу.

США та Великобританія натякнули, що вживуть додаткових заходів, якщо напади продовжаться, а Рада Безпеки ООН ухвалила резолюцію, яка потребує негайного припинення ударів.

"Ціни на нафту, здається, перебувають у стані нерішучості цього тижня, оскільки учасники ринку намагаються перетравити збіг факторів", - сказав Йіп Джун Ронг, ринковий стратег IG, вказуючи на геополітичну напруженість на Близькому Сході, суперечливі звіти про запаси в США та повільний світове зростання.

"Останні дані EIA стримують сильніше, ніж очікувалося, скорочення запасів нафти в США, відбите у вчорашніх даних API, що призвело до деякого зниження попередніх прибутків", - сказав Йіп.

Запаси сирої нафти в США збільшилися на 1,3 мільйона барелів за тиждень, що завершився 5 січня, до 432,4 мільйона барелів, повідомило в середу EIA проти очікувань аналітиків на рівні 700 000 барелів.

Сьогодні вся увага прикута до даних щодо інфляції в США, які вплинуть на думку про те, коли Федеральна резервна система може знизити відсоткові ставки.

«Несподіване зростання запасів сирої нафти в США викликало побоювання щодо попиту на сиру нафту. Однак переглянуті очікування зниження ставок повинні підтримати ціни на нафту, оскільки уповільнення економіки нижче за прогнози ФРС», - сказав Леон Лі, аналітик CMC Markets.

"Ціни на нафту можуть мати підтримку вище 70 доларів, допоки ми не побачимо більше даних, які демонструють посилення знижувального тиску на економіку", - сказав Лі.

Забігаючи наперед, митна адміністрація Китаю в п'ятницю опублікує дані з торгівлі за грудень, які дадуть картину загального попиту з боку найбільшого у світі покупця нафти за весь рік.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6650
 0,2378
0,60
EUR
1
43,0802
 0,3253
0,76

Курс обміну валют на вчора, 10:25
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4319  0,11 0,27 39,9931  0,11 0,27
EUR 42,7454  0,11 0,26 43,5077  0,16 0,37

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,6550  0,27 0,67 39,6700  0,25 0,62
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес