Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Ціни на нафту відновлюються на тлі невизначеності у війні між Ізраїлем та ХАМАСом

 

Ціни на нафту зросли у вівторок, відновивши частину втрат попереднього дня, оскільки інвестори, як і раніше, нервувалися з приводу того, що війна між Ізраїлем і ХАМАСом може перерости в ширший конфлікт у регіоні-експортері нафти, що призведе до потенційних перебоїв у постачанні.

Ф'ючерси на нафту марки Brent о 05:21 EET подорожчали на 57 центів, або 0,6%, до $90,40 за барель, а ф'ючерси на американську нафту West Texas Intermediate зросли на 54 центи, або 0,6%, до $86 03 за барель.

"Ринок відновлюється після падіння на останніх двох сесіях, а також на тлі болісних побоювань можливих перебоїв у постачанні на Близькому Сході", - сказав Юкі Такашима, економіст Nomura Securities.

Обидва індекси впали більш ніж на 2% у понеділок, оскільки дипломатичні зусилля на Близькому Сході, найбільшому у світі регіоні-постачальнику нафти, активізувалися з метою стримування конфлікту між Ізраїлем та ХАМАС, що послабило побоювання інвесторів щодо перебоїв у постачанні.

ХАМАС у понеділок заявив, що звільнив двох ізраїльтянок, які були серед понад 200 заручників, захоплених під час кривавих заворушень 7 жовтня на півдні Ізраїлю, тоді як джерела повідомили, що США порадили Ізраїлю утриматися від наземного нападу в секторі Газа.

Але Ізраїль продовжив бомбардування Гази у понеділок після того, як уночі завдав авіаударів на півдні Лівану.

«Ситуація між Ізраїлем і ХАМАС залишається дуже нестабільною, і очевидно, що ринок, як і раніше, розділений у думках щодо того, чи конфлікт продовжуватиме слабшати, оскільки ХАМАС продовжує звільняти заручників, чи знову розгориться», - сказала Вандана Харі, засновник постачальника послуг з аналізу нафтового ринку Vanda Ідеї.

У понеділок Ізраїль обстріляв з повітря сотні цілей у секторі Газа, коли його солдати билися з бойовиками ХАМАС під час рейдів на обложений палестинський сектор, а цивільні особи перебувають у жахливих умовах.

"Ми очікуємо, що ціна WTI якийсь час коливатиметься в діапазоні $80-$90, при цьому вся увага буде прикута до ситуації в Ізраїлі та секторі Газа, видобутку ОПЕК та темпів відновлення попиту в Китаї", - сказав Такашима, додавши, що інвестори також зосереджені на запасах у США. дані.

Очікувалося, що запаси сирої нафти в США зростуть минулого тижня, тоді як запаси дистилятів та бензину скоротяться, показало попереднє опитування Reuters у понеділок.

Опитування було проведено напередодні доповіді галузевої групи Американського інституту нафти, яка має бути представлена о 22:30 EET у вівторок, та Управління енергетичної інформації, статистичного підрозділу Міністерства енергетики США, яка має бути представлена о 16:30 EET у середу.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
40,7476
 0,1063
0,26
EUR
1
43,6977
 0,0124
0,03

Курс обміну валют на сьогодні, 10:20
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,3642  0,08 0,20 40,9388  0,06 0,14
EUR 43,4277  0,09 0,22 44,1338  0,04 0,09

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,7000  0,04 0,10 40,7150  0,04 0,09
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес