Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Нафта зростає другий тиждень на тлі побоювань щодо конфлікту на Близькому Сході

 

Ціни на нафту продовжили зростання в п'ятницю і продовжують зростати другий тиждень поспіль на тлі зростання побоювань, що конфлікт між Ізраїлем і сектором Газа може поширитися на Близький Схід і порушити постачання з одного з найбільших нафтовидобувних регіонів світу.

О 05:07 EET ф'ючерси на нафту марки Brent подорожчали на 94 центи, або 1%, до $93,32 за барель. Нафта марки West Texas Intermediate торгувалася на рівні $90,78 за барель, збільшившись на $1,41 або на 1,6%. Термін дії листопадового контракту на найближчий місяць спливає у п'ятницю.

Активніший грудневий контракт на WTI торгувався на рівні $89,47 за барель, збільшившись на $1,24 або 1,1%.

Обидва контракти можуть принести другий тижневий прибуток, оскільки вибух у лікарні в секторі Газа цього тижня та очікуване наземне вторгнення ізраїльських військ посилили побоювання щодо поширення конфлікту на Близькому Сході.

«Велике занепокоєння, як і раніше, викликає те, що ескалація напруженості, яку ми, ймовірно, побачимо у зв'язку з входом ЦАХАЛу (Сил оборони Ізраїлю) в сектор Газа в ці вихідні, означає, що ризик для сирої нафти пов'язаний із зростанням цін», - - сказав аналітик IG Тоні Сікамор.

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив військам, які зібралися в четвер на кордоні з сектором Газа, що незабаром вони побачать палестинський анклав «зсередини», припускаючи, що наземне вторгнення може наближатися.

За словами Пентагону, США перехопили ракети, випущені з Ємену у бік Ізраїлю, що посилило занепокоєння щодо розширення конфлікту.

Ціни на WTI можуть зрости до максимуму, який востаннє спостерігався наприкінці вересня, на рівні $95,03 за барель, якщо ціна подолає опір на рівні $91,50, сказав Сікамор.

Ціни на нафту також підтримуються прогнозами збільшення дефіциту у четвертому кварталі після того, як провідні виробники Саудівська Аравія та Росія продовжили скорочення постачань до кінця року, а також на тлі низьких запасів, особливо у Сполучених Штатах.

Вашингтон прагне закупити 6 мільйонів барелів сирої нафти для постачання в Стратегічний нафтовий резерв у грудні та січні, оскільки він продовжує свій план щодо поповнення резервних запасів, повідомило у четвер Міністерство енергетики США.

Крім того, тимчасове зняття нафтових санкцій США з Венесуели, члена ОПЕК, навряд чи вимагатиме будь-яких змін у політиці з боку групи виробників ОПЕК+, оскільки відновлення видобутку, ймовірно, буде поступовим, повідомили Reuters джерела в ОПЕК+.

"Перспектива збільшення кількості венесуельської нафти мало що зробила для послаблення побоювань щодо збоїв на Близькому Сході", - заявили аналітики ANZ Research у листі для клієнтів у п'ятницю.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
40,7476
 0,1063
0,26
EUR
1
43,6977
 0,0124
0,03

Курс обміну валют на сьогодні, 10:20
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,3642  0,08 0,20 40,9388  0,06 0,14
EUR 43,4277  0,09 0,22 44,1338  0,04 0,09

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,7000  0,04 0,10 40,7150  0,04 0,09
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес