Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Нафта очікує на семе різке тижневе зниження з березня цього року

 

Ціни на нафту перебувають на шляху до різкого тижневого падіння з березня, незважаючи на зростання в п'ятницю, оскільки розпродаж на ринку облігацій США викликав побоювання з приводу глобального економічного спаду та побоювання з приводу різкого падіння попиту на пальне.

Обидва еталони минулого тижня зросли до максимумів 2023 року, але нафта Brent цього тижня впала на 11,6%, а WTI - приблизно на 9%.

Зростання стурбованості інвесторів у облігації з приводу державних видатків і дефіцит бюджету в Сполучених Штатах, найбільшого споживача нафти у світі, сприяють різкому розпродажу, який підштовхнув ціни казначейських облігацій до 17-річного мінімуму.

У п'ятницю ф'ючерси на нафту марки Brent о 05:58 EET виросли на 26 центів, або 0,3%, до $84,33, а ф'ючерси на американську нафту West Texas Intermediate зросли на 28 центів, або 0,3%, до $82 ,59, трохи відновившись після падіння на 2% у четвер.

«Ціни на нафту стабілізуються після важкого тижня, коли безперервний розпродаж на ринку облігацій викликав побоювання з приводу глобального зростання», - сказав Едвард Мойя, аналітик OANDA.

"Гірший тиждень для нафти з березня починає залучати покупців, враховуючи, що ринок нафти в короткостроковій перспективі, як і раніше, залишатиметься напруженим", - сказав Мойя.

У повідомленні JPMorgan говориться, що він очікує, що зростання попиту на нафту в останньому кварталі 2023 року буде здоровим, але повільнішим, тоді як Національний банк Австралії заявив, що вважає недавнє падіння цін тимчасовим, і прогнозує дефіцит ринку у цьому кварталі.

"Ми вважаємо, що як тільки ринки почнуть звертати увагу на скорочення світових запасів нафти, ф'ючерси на нафту марки Brent, ймовірно, знову піднімуться вище за $90 за барель", - йдеться в повідомленні Банку Співдружності Австралії в п'ятницю.

Дані уряду США цього тижня показали різке зниження попиту на бензин у США, а економічні дані показали, що сектор послуг США сповільнився. Ключове дослідження показало, що економіка єврозони, ймовірно, скоротилася минулого кварталу, тоді як дорогий долар стримував купівельну спроможність країн у всьому світі.

У п'ятницю вся увага буде прикута до щомісячного звіту про зайнятість у США, щоб побачити ознаки того, наскільки сильна економіка.

«Сьогоднішні дані щодо зайнятості в несільськогосподарському секторі, індекс споживчих цін США та економічні дані Китаю наступного тижня матимуть ключове значення для управління рухом нафти. Стійкий економічний фронт може стати короткостроковим позитивним сигналом для перспектив попиту», - сказала Тіна Тенг, аналітик CMC Markets.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
40,5458
 0,2141
0,53
EUR
1
43,7814
 0,0681
0,16

Курс обміну валют на сьогодні, 09:58
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,4200  0,05 0,11 41,0219  0,07 0,16
EUR 43,5738  0,05 0,12 44,3257  0,05 0,11

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,5700  0,23 0,56 40,5950  0,23 0,55
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес