Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Нафта дорожчає на тлі планів Саудівської Аравії щодо скорочення видобутку

 

Ціни на нафту зросли більш ніж на 1 долар за барель у понеділок після того, як найбільший експортер сирої нафти Саудівська Аравія пообіцяла з липня скоротити видобуток ще на 1 мільйон барелів на добу, щоб протистояти макроекономічним перешкодам, які призвели до депресії на ринках.

Ф'ючерси на нафту марки Brent зросли на 1,72 долара, або 2,3%, до 77,85 долара за барель до 09:00 за Грінвічем після досягнення сесійного максимуму 78,73 долара.

Американська нафта марки West Texas Intermediate подорожчала на 1,72 долара, або 2,4%, до 73,46 долара після досягнення внутрішньоденного максимуму 75,06 долара.

Обидва контракти збільшили прибуток більш ніж на 2% у п'ятницю після того, як міністерство енергетики Саудівської Аравії заявило, що видобуток у королівстві впаде в липні до 9 млн. барелів на добу з приблизно 10 млн. барелів на добу в травні. Скорочення є найбільшим у Саудівській Аравії за останні роки.

Добровільне скорочення є доповненням до ширшої угоди Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) та її союзників, включаючи Росію, щодо обмеження поставок до 2024 року, оскільки група виробників ОПЕК+ прагне підвищити ціни на нафту, що падають.

ОПЕК+ перекачує близько 40% світової нафти та знизила план видобутку загалом на 3,66 млн барелів на добу, що становить 3,6% світового попиту.

"Саудівці, як і раніше, більш зацікавлені, ніж більшість інших членів, у забезпеченні ціни на нафту вище 80 доларів за барель, що необхідно для балансування власного фінансового бюджету", - сказав Сувро Саркар, керівник групи енергетичного сектору в DBS Bank.

«Саудівці, ймовірно, продовжать робити все можливе, щоб утримати ціни на нафту на високому рівні... і зроблять прораховані запобіжні кроки, щоб гарантувати, що макроекономічні побоювання, які потенційно впливають на попит, будуть зведені нанівець».

Консультаційна компанія Rystad Energy заявила, що додаткове скорочення видобутку в Саудівській Аравії, ймовірно, збільшить дефіцит ринку до більш ніж 3 млн. барелів на добу в липні, що може призвести до зростання цін найближчими тижнями.

Аналітики Goldman Sachs заявили, що зустріч була «помірковано оптимістичною» для нафтових ринків і може підвищити ціни на нафту Brent у грудні 2023 року на 1-6 доларів за барель залежно від того, як довго Саудівська Аравія підтримуватиме видобуток на рівні 9 мільйонів барелів. за добу протягом наступних шести місяців.

"Негайний вплив цього скорочення в Саудівській Аравії на ринок, ймовірно, менший, оскільки для створення запасів потрібен час, і ринок, ймовірно, вже сьогодні оцінив значну ймовірність скорочення", - додали аналітики банку.

Однак багато скорочень ОПЕК+ матимуть незначний реальний вплив, оскільки нижчі цільові показники для Росії, Нігерії та Анголи приводять їх у відповідність до їхніх фактичних рівнів видобутку.

Навпаки, Об'єднаним Арабським Еміратам (ОАЕ) було дозволено підвищити цільові показники видобутку на 200 000 барелів на добу до 3,22 млн. барелів на добу.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6702
 0,1986
0,50
EUR
1
42,5205
 0,3372
0,80

Курс обміну валют на вчора, 10:29
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3652  0,00 0,00 39,8952  0,02 0,05
EUR 42,1717  0,03 0,07 42,9630  0,01 0,03

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,7000  0,25 0,63 39,7200  0,25 0,63
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес