Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Ціни на нафту зростають, прогноз процентної ставки обмежує зростання

 

Ціни на нафту підскочили в понеділок, відновившись після падіння на 8% минулого тижня до більш ніж тритижневого мінімуму, зумовленого очікуванням, що уповільнення зростання у великих економіках може обмежити споживання палива.

Ф'ючерси на нафту марки Brent піднялися на 17 центів, або 0,2, до 80,11 долара за барель о 09:46 за Гринвічем, тоді як ф'ючерси на американську нафту West Texas Intermediate (WTI) знизилися на цент до 73,38 долара.

Минулої п'ятниці WTI і Brent впали на 3% після того, як сильні дані про робочі місця в США викликали занепокоєння, що Федеральна резервна система продовжуватиме підвищувати процентні ставки, що, у свою чергу, підвищило долар.

Зміцнення долара зазвичай знижує попит на нафту, деноміновану в доларах, з боку покупців, які платять іншими валютами.

Хоча минулого тижня на ринку домінували побоювання рецесії, у неділю виконавчий директор Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) Фатіх Біроль заявив, що відновлення Китаю залишається рушійною силою цін на нафту.

МЕА очікує, що половина світового зростання попиту на нафту в цьому році припадатиме на Китай, де, за словами Бірола, зростає попит на авіаційне паливо.

За його словами, залежно від того, наскільки сильним буде це відновлення, Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) і союзникам, які разом називають ОПЕК+, можливо, доведеться переглянути своє рішення скоротити видобуток на 2 мільйони барелів на день до 2023 року.

«Якщо попит зросте дуже сильно, якщо китайська економіка відновиться, тоді, на мій погляд, країнам ОПЕК+ необхідно буде переглянути свою політику (виробництва), - сказав Бірол Reuters на полях конференції в Індії. .

Однак вищі процентні ставки стримують зростання цін, оскільки вони, ймовірно, обмежать економічне зростання та зростання попиту на паливо, кажуть аналітики.

«Ми поки що не бачимо серйозних доказів відновлення внутрішнього попиту в Китаї, хоча показники мобільності є обнадійливими. Отже, занепокоєння щодо циклів підвищення процентних ставок центральними банками та вищих процентних ставок залишається ключовим гальмом для цін на нафту після падіння понад 7 % минулого тижня", - сказав Сувро Сакар, провідний аналітик з енергетики DBS Bank.

Цінові обмеження на російську продукцію також набули чинності в неділю, коли Велика сімка (G7), Європейський Союз і Австралія домовилися про обмеження цін у 100 доларів за барель на дизельне паливо та інші продукти, які торгуються з премією до сирої нафти, і 45 доларів за барель. для товарів, які продаються зі знижкою, наприклад, мазуту.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,4716
 0,1144
0,29
EUR
1
42,1833
 0,0787
0,19

Курс обміну валют на вчора, 10:26
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3646  0,03 0,06 39,9142  0,05 0,11
EUR 42,1417  0,03 0,06 42,9504  0,03 0,08

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4500  0,13 0,32 39,4700  0,13 0,32
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес