Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Нафта дешевшає через загрозу підвищення ставок, російські потоки залишаються сильними

 

Нафта впала в понеділок, втративши раніше досягнуті позиції, оскільки підвищення процентних ставок великими центральними банками, що насувається, і ознаки сильного російського експорту компенсували зростаючу напруженість на Близькому Сході через атаку безпілотників в Ірані і надії на більш високий попит з боку Китаю.

Інвестори очікують, що Федеральна резервна система підвищить ставки на 25 базисних пунктів у середу, а наступного дня буде підвищення ставок на півпункту Банком Англії та Європейським центральним банком, і будь-яке відхилення від цього сценарію буде шоком.

Нафта марки Brent подешевшала на 29 центів, або 0,3%, до 86,37 долара за барель до 09:10 за Грінвічем, тоді як нафта марки West Texas Intermediate подешевшала на 52 центи, або 0,7%, до 79 16 долара.

Ціни на нафту "ймовірно, знизяться через можливе підвищення процентної ставки на майбутньому засіданні ФРС", - заявила в електронному листі Серена Хуанг, голова відділу аналізу Азіатсько-Тихоокеанського регіону в Vortexa.

Ринок також потрапив під тиск через ознаки сильних поставок з Росії, незважаючи на заборону ЄС та обмеження цін G7, запроваджене у зв'язку з її вторгненням в Україну. Обидва нафтові орієнтири минулого тижня вперше за три тижні зазнали втрат.

Окрім засідань центрального банку, у центрі уваги також буде зустріч у середу ключових міністрів Організації країн-експортерів нафти та союзників на чолі з Росією, відома як ОПЕК+.

Засідання групи ОПЕК+ у середу навряд чи змінить політику видобутку нафти, хоча брокер PVM заявив, що може здивувати невеликим скороченням.

"Майбутній шквал цінових каталізаторів готує ґрунт для значних коливань цін на нафту цього тижня", - сказав Стівен Бреннок з PVM. «Проте ціни навряд чи впадуть нижче 80 доларів і щосили намагатимуться наблизитися до 100 доларів».

Нафта зросла раніше у понеділок на тлі напруженості на Близькому Сході після атаки безпілотника на виробника нафти в Ірані.

Хоча поки незрозуміло, що відбувається в Ірані, будь-яка ескалація там може порушити приплив сирої нафти, сказав Стефано Грассо, старший портфельний менеджер 8VantEdge у Сінгапурі.

Надії на зростання попиту в Китаї спонукали нафту в 2023 році. Найбільший у світі імпортер нафти пообіцяв у вихідні сприяти відновленню споживання, яке підтримає попит.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6702
 0,1986
0,50
EUR
1
42,5205
 0,3372
0,80

Курс обміну валют на сьогодні, 10:50
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3800  0,01 0,04 39,9436  0,05 0,12
EUR 42,2168  0,05 0,11 42,9988  0,04 0,08

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,7000  0,25 0,63 39,7200  0,25 0,63
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес