Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Нафта стабілізувалася, оскільки надії на відродження Китаю компенсують невизначеність щодо Росії

 

Нафтові ф'ючерси в Азії в середу практично не змінилися, оскільки надії на покращення попиту в Китаї компенсували невизначеність щодо того, як вплине західне обмеження цін на російську нафту, утримуючи ринки в напрузі після різкого падіння на попередній сесії.

Ф'ючерси на нафту марки Brent зросли на 3 центи, або 0,04%, до 79,38 долара за барель після того, як вони впали нижче за 80 доларів вдруге 2022 року під час попередньої торгової сесії.

Ф'ючерси на американську нафту в основному торгувалися в боковику та знизилися на 9 центів, або 0,12%, до 74,16 долара за барель.

Падіння Brent у вівторок було найбільшим денним зниженням з кінця вересня, коли цього року нафтові ціни торгуються в діапазоні $62.

Очікування зростання попиту в Китаї, як і раніше, є позитивним фактором, оскільки в країні другий день поспіль реєструється менше нових випадків зараження COVID-19 і оголошуються радикальні зміни у жорсткій антивірусній політиці.

Національний орган охорони здоров'я Китаю заявив у середу, що безсимптомні випадки COVID-19 та особи з легкими симптомами можуть перебувати на домашньому карантині, що на даний момент є переконливою ознакою того, що Китай готує свій народ до життя з цією хворобою.

"Китай швидко послабив обмеження, введені у зв'язку з COVID-19, що може підвищити попит", - йдеться в замітці ринкового аналітика Леона Лі з CMC Markets.

Послабшання обмежень може спричинити зростання світового попиту на нафту на 1%, йдеться в повідомленні ANZ для клієнтів.

Дані, опубліковані раніше в середу, показали, що імпорт сирої нафти до Китаю в листопаді зріс на 12% порівняно з минулим роком до найвищого рівня за 10 місяців, оскільки компанії поповнювали запаси дешевшою нафтою та запускали нові заводи.

Потенційне скорочення запасів сирої нафти в США приблизно на 6,4 млн. барелів, згідно з даними API, також надало деяку підтримку настроям у сфері пропозиції.

Однак невизначеність щодо того, як обмеження цін на російську нафту вплине на пропозицію, сприяла волатильності. Росія розглядає три варіанти, у тому числі заборону на продаж нафти в деякі країни та встановлення максимальних знижок, за якими вона продаватиме свою нафту, щоб протистояти ціновій стелі, запровадженій західними державами, повідомила в середу щоденна газета «Ведомости».

"Сьогодні на ринках, як і раніше, багато невизначеності", - сказав Клаудіо Галімберті, старший віце-президент Rystad Energy, додавши, що видобуток сирої нафти в Росії може не впасти так сильно, як очікувалося раніше.

Деяка слабкість була пов'язана із зміцненням долара після того, як він зміцнився на попередній сесії, та обережною активністю на азіатських фондових ринках.

Індекси Уолл-стріт також впали у вівторок через невизначеність щодо напряму підвищення ставок Федеральною резервною системою і подальших розмов про рецесію, що насувається.

Ці побоювання були викликані сильними економічними даними чи яструбиними сигналами інших політиків.

Ціни на нафту впали більш ніж на 1% протягом трьох сесій поспіль, втративши більшу частину річного приросту.

Зберігся певний оптимізм щодо того, що покупці можуть повернутися, якщо ринок досягне дна на тлі цінової структури контанго, коли форвардні ціни вищі, ніж термінові ціни.

"Енергетичні трейдери не купують впевнено на спадах, але вони купуватимуть, якщо поточний розпродаж приведе ціни (нафту в США) до рівнів, які адміністрація Байдена могла б поповнити SPR, який знаходиться в районі 70 доларів", - сказав старший ринковий аналітик OANDA Едвард Мойя. у замітці для клієнта з посиланням на Стратегічний нафтовий резерв США.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6370
 0,1219
0,31
EUR
1
42,2986
 0,0655
0,15

Курс обміну валют на сьогодні, 09:58
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3674  0,01 0,01 39,9239  0,01 0,01
EUR 42,1643  0,03 0,07 42,9496  0,02 0,04

Міжбанківський ринок на вчора, 11:53
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,6350  0,19 0,48 39,6500  0,18 0,46
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес