Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Ціни на нафту зміцнилися на тлі даних про зниження запасів сирої нафти в США та деякого оптимізму щодо Китаю

 

Ціни на нафту зміцнилися на азіатських торгах у середу на тлі даних про зниження запасів сирої нафти в США від API, зниження курсу долара та деякого оптимізму щодо перспектив попиту та економіки Китаю.

Висока ймовірність того, що ОПЕК залишить видобуток без змін на своєму майбутньому засіданні, обмежить зростання.

На 07:32 за Гринвічем ф'ючерси на нафту марки Brent зміцнилися на 70 центів, або 0,84%, до 83,73 долара за барель, у той час як ф'ючерси на американську нафту марки West Texas Intermediate (WTI) зросли на 56 центів, або 0,72%, до 78,76 доларів за барель.

Ринок, як і раніше, знаходиться в структурі контанго: ф'ючерси на форвардний місяць торгуються вище, ніж ф'ючерси на терміновий місяць.

Згідно з джерелами на ринку з посиланням на дані Американського інституту нафти у вівторок, запаси сирої нафти в США, як очікується, скоротяться приблизно на 7,9 млн. барелів за тиждень, що закінчився 25 листопада, сприяючи зростанню цін.

Офіційні дані очікуються від Управління енергетичної інформації США у середу.

Оптимістичні настрої щодо Китаю сприяли висхідному тренду на азіатських денних торгах.

«Слабкі дані PMI Китаю, можливо, вже були перероблені, оскільки недавнє відновлення оптимізму затьмарює економічні дані, що відстають», - сказала ринковий аналітик CMC Тіна Тен, посилаючись на індекс менеджерів із закупівель за листопад, опублікований раніше в середу.

Китай також повідомив про меншу кількість випадків зараження COVID-19, ніж у вівторок, на тлі ринкових спекуляцій про протести у вихідні, які можуть призвести до послаблення обмежень на пересування у зв'язку з COVID-19. Гуанчжоу, південне місто, в середу послабило правила профілактики COVID у кількох районах.

За словами старшого віце-президента Rystad Energy Клаудіо Галімберті, з поточними блокуваннями дані в режимі реального часу вказують лише на невеликий спад трафіку: національний трафік у четвертий тиждень листопада становив 95% від рівня 2019 порівняно з 97% на початку місяця. . Це сигналізувало про кращий, ніж очікувалося, попит на паливо всередині країни.

За оцінкою Галімберті, у першій половині грудня Brent торгуватиметься понад 90 доларів за барель, а WTI - близько до 83 доларів за барель.

Азіатські акції також відновилися в середу, оскільки інвестори сподівалися, що Китай зрештою відновить свою економіку.

Незначну підтримку також надав слабший долар США. Голова ФРС Джером Пауелл має виступити з доповіддю про економіку та ринок праці на заході Брукінгського інституту в середу, коли інвестори шукатимуть підказки про те, коли ФРС уповільнить темпи свого агресивного підвищення процентних ставок.

"Енергетичні ринки неправильно оцінюють, наскільки стійкою залишається світова економіка, і цього тижня ми можемо побачити перегляд показників ВВП США у третьому кварталі у бік підвищення", - сказав старший аналітик OANDA Едвард Мойя у записці клієнта.

За словами Вірендри Чаухан з Energy Aspects, низька ліквідність та загальна відсутність обсягів торгів до кінця року також можуть підтримати ринок.

Щодо пропозиції, то рішення ОПЕК+ провести зустріч 4 грудня фактично свідчить про малу ймовірність зміни політики, повідомило Reuters у середу джерело, безпосередньо знайоме з цим питанням.

«Зростання нафти вичерпалося після повідомлень про те, що ОПЕК+ може зрештою зберегти свій видобуток на колишньому рівні. Очікування того, що вони серйозно розглянуть питання щодо скорочення видобутку, зростали», - додав Мойя.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6015
 0,0687
0,17
EUR
1
42,4409
 0,0796
0,19

Курс обміну валют на 26.04.24, 10:50
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3800  0,01 0,04 39,9436  0,05 0,12
EUR 42,2168  0,05 0,11 42,9988  0,04 0,08

Міжбанківський ринок на 26.04.24, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,5900  0,11 0,28 39,6100  0,11 0,28
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес