Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Нафта тримається стабільно у зв'язку з перспективою скорочення видобутку ОПЕК+ та ослабленням долара

 

Ціни на нафту практично не змінилися під час азіатських торгів у п'ятницю, хоча вони досягли свого першого щотижневого зростання за п'ять тижнів, чому сприяло ослаблення долара США та ймовірність того, що ОПЕК+ може погодитись скоротити видобуток нафти на зустрічі 5 жовтня.

Листопадові ф'ючерси на нафту марки Brent, термін дії яких спливає у п'ятницю, подешевшали на 10 центів, або 0,1%, до 88,39 долара за барель до 03:03 за Грінвічем після втрати 83 центів на попередній сесії. Активніший грудневий контракт не змінився на рівні $87,18.

Ф'ючерси на американську нафту марки West Texas Intermediate (WTI) з постачанням у листопаді зросли на 0,1%, або на 9 центів, до 81,32 долара за барель після падіння на 92 центи на попередній сесії.

"Погіршення прогнозу попиту на сиру нафту не дозволить нафті зростати доти, доки трейдери не будуть впевнені, що ОПЕК+ скоротить видобуток на зустрічі 5 жовтня", - сказав Едвард Мойя, старший аналітик OANDA, у клієнтській записці.

«Слабкість цін на нафту дещо обмежена, оскільки долар слабшає наприкінці кварталу».

Проте, як Brent, так і WTI знаходяться на шляху до зростання приблизно на 3% за тиждень, що стане їх першим тижневим зростанням із серпня після досягнення дев'ятимісячного мінімуму на початку тижня.

Ціни на нафту підтримали падіння долара з 20-річного максимуму на початку тижня. Більш слабкий долар робить деноміновану в доларах нафту дешевшою для покупців, які мають інші валюти, підвищуючи попит на сировину.

За весь вересень Brent впаде на 8,4%, тобто четвертий місяць поспіль. У третьому кварталі Brent впала на 23%, що стало першим квартальним збитком із четвертого кварталу 2021 року.

Очікується, що у вересні WTI впаде на 9,3%, що також є його четвертим місячним зниженням і протягом кварталу воно впало на 23%, що стане першим квартальним спадом з періоду, що закінчився в березні 2020 року, коли попит на COVID- 19 різко впав.

Аналітики кажуть, що ринок схоже знайшов дно, оскільки пропозиція має скоротитися, оскільки Європейський Союз заборонить імпорт російської нафти з 5 грудня.

"Фундаментально, я, як і раніше, вважаю, що ціни, ймовірно, зростуть через посилення російських санкцій і низьких світових запасів сирої нафти, а також падіння запасів SPR (стратегічний нафтовий резерв США)", - сказав Національний банк Австралії. аналітик Баден Мур.

«Я очікую, що ОПЕК має хороші можливості для управління пропозицією, щоб компенсувати ризики попиту», - сказав він.

Провідні члени Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) та союзники на чолі з Росією, об'єднані під назвою ОПЕК+, розпочали обговорення скорочення видобутку перед зустріччю у середу, повідомили Reuters троє людей.

Росія може запропонувати скорочення до 1 млн барелів на день, сказала раніше цього тижня людина, знайома з російськими поглядами на це питання.

«У серпні видобуток ОПЕК+ оцінювався приблизно на 3,37 млн ​​барелів на день нижче за цільовий рівень видобутку. Таким чином, насправді будь-яке скорочення постачань, ймовірно, буде меншим, ніж будь-яка цифра, яку оголошує група», - йдеться у замітці ING Economics.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,2214
 0,0059
0,02
EUR
1
42,3670
 0,0750
0,18

Курс обміну валют на вчора, 10:44
  куп. uah % прод. uah %
USD 38,9907  0,11 0,28 39,5500  0,09 0,23
EUR 42,2519  0,04 0,11 43,0159  0,04 0,09

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,1350  0,02 0,04 39,1600  0,02 0,05
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес