Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Регионалы хотят засекретить доходы судей

Верховной Раде предлагают отменить обязанность судей обнародовать свои декларации о доходах.

Соответствующие изменения в закон о судоустройстве и статусе судей в парламенте зарегистрировал регионал.

Также, согласно предложенным изменениям, соответствующий пункт закона не будет обязывать судей соблюдать правила судейской этики, проявлять уважение к участникам процесса, соблюдать присягу судьи, соблюдать требования относительно несовместимости.

Кроме того, предлагается исключить норму, которая обязывает судей не разглашать сведения, составляющие тайну, охраняемую законом, в том числе и тайну совещательной комнаты и закрытого судебного заседания.

Как известно, действующее законодательство обязывает судей подавать ежегодно не позднее 1 мая в Государственную судебную администрацию для публикации на официальном веб-сайте судебной власти копию декларации об имущественном состоянии и доходах.

 

ПОРІВНЯЛЬНА ТАБЛИЦЯ до проекту Закону України Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій та статус суддів» (щодо прав та обов'язків судді)
Чинний Закон Проект Закону
Стаття 54. Права та обов'язки судді 1. Права судді, пов'язані зі здійсненням правосуддя, визначаються Конституцією України (254к/96-ВР), процесуальним та іншими законами. 2. Суддя має право брати участь у суддівському самоврядуванні для вирішення питань внутрішньої діяльності суду в порядку, встановленому законом. Судді можуть утворювати об'єднання та брати участь у них з метою захисту своїх прав та інтересів, підвищення професійного рівня. 3. Суддя має право вдосконалювати свій професійний рівень та проходити з цією метою відповідну підготовку. 4.Суддя зобов'язаний:) своєчасно, справедливо та безсторонньо розглядати і вирішувати судові справи відповідно до закону з дотриманням засад і правил судочинства; 2) дотримуватися правил суддівської етики; 3) виявляти повагу до учасників процесу; 4) додержуватися присяги судді; 5) не розголошувати відомості, які становлять таємницю, що охороняється законом, в тому числі і таємницю нарадчої кімнати і закритого судового засідання; 6) дотримуватися вимог щодо несумісності; 7) подавати щорічно не пізніше 1 травня до Державної судової адміністрації України для оприлюднення на офіційному веб-сайті судової влади, ведення якого забезпечує Державна судова адміністрація України, копію декларації про майновий стан і доходи (податкової декларації), поданої до органу державної податкової служби за своєю податковою адресою. {Пункт 7 частини четвертої статті 54 в редакції Закону N 2756-VI (2756-17) від 02.12.2010 } Стаття 54. Права та обов'язки судді 1. Пункт 4 викласти у такій редакції: Суддя зобов'язаний: 1) своєчасно, справедливо та безсторонньо розглядати і вирішувати судові справи відповідно до Конституції України та правових позицій Конституційного Суду України, ратифікованих Україною міжнародних договорів та практики Європейського Суду з прав людини, міжнародних судових установ, юрисдикція яких визнана Україною, чинного законодавства із дотриманням засад і правил судочинства.

За матеріалами: Українська правда
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,5345
 0,1025
0,26
EUR
1
42,3098
 0,0112
0,03

Курс обміну валют на сьогодні, 10:03
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3729  0,01 0,03 39,9288  0,00 0,00
EUR 42,1825  0,05 0,12 42,9621  0,03 0,07

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,5300  0,10 0,26 39,5550  0,09 0,24
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес