Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Кулеба та глави МЗС країн G7 і партнерів скоординували допомогу для української енергосистеми в проходженні зими

 

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба взяв онлайн-участь у розширеному засіданні міністрів закордонних справ країн "Групи семи" і партнерів, присвяченому захисту й зміцненню української енергосистеми для проходження зимового періоду, повідомляє пресслужба МЗС України.

Кулеба поінформував колег про підготовку України до зими, захисту від російських ударів по об'єктах енергетичної інфраструктури, посилення протиповітряної оборони та захисту енергосистеми.

"Україна вже доклала багато зусиль для підготовки до зимового періоду та протидії загрозам російського терору проти нашої енергосистеми. Сьогодні ми готові до зими краще, ніж минулого року. Ми глибоко вдячні міжнародним партнерам, які активно допомагають нам у цьому. Зараз перед нами стоять два ключові завдання: подальше зміцнення протиповітряної оборони України та надання енергетичного обладнання для нашої енергосистеми", - заявив міністр.

Він також назвав конкретні кроки, втілення яких дасть змогу посилити захист критичної інфраструктури України від російських ударів.

"Посилення протиповітряної оборони - це найкращий спосіб запобігти новим пошкодженням нашої енергосистеми. Ми вдячні партнерам за вже надану допомогу та розраховуємо на подальше збільшення кількості зенітно-ракетних комплексів, зенітної артилерії, систем боротьби з дронами, обладнання радіоелектронної боротьби та боєприпасів для ППО", - наголосив міністр.

За словами Кулеби, другим пріоритетом є надання енергетичного обладнання, зокрема додаткових трансформаторів, газових турбін та іншого устаткування, необхідного для оперативного відновлення та посилення енергосистеми України. У цьому контексті він подякував партнерам за вже укладені контракти на придбання трансформаторів та іншого обладнання для українських потреб.

Під час засідання низка країн та організацій оголосили про готовність надати додаткове обладнання та фінансування для захисту й посилення української енергосистеми протягом зими.

Кулеба додав, що довгостроковою метою України є повна інтеграція в енергетичний ринок ЄС завдяки створенню в державі децентралізованої, гнучкої та стійкої енергетичної системи, заснованої, зокрема, на відновлюваних джерелах енергії.

У засіданні, скликаному США та Японським головуванням G7, узяли участь країни "Групи семи", а також Болгарія, Естонія, Латвія, Литва, Норвегія, Польща, Румунія, Словаччина, Швеція, керівництво ЄБРР, ПРООН, Світового Банку, Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії IRENA та Європейського енергетичного співтовариства.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4912
 0,0692
0,17
EUR
1
45,1860
 0,0758
0,17

Курс обміну валют на вчора, 10:10
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2020  0,08 0,20 41,9328  0,13 0,32
EUR 44,9320  0,12 0,27 45,8752  0,09 0,19

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4150  0,01 0,01 41,4900  0,05 0,12
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес