Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Єврокомісія мобілізує €50 мільйонів для підтримки енергетики України взимку

 

Єврокомісія виділяє €50 мільйонів для Енергетичного фонду підтримки України, та закликає країни-члени робити внески, аби допомогти нашій державі успішно пройти ще одну важку зиму в умовах, коли РФ продовжує руйнувати критичну інфраструктуру.

Про це у Люксембурзі на пресконференції за підсумками Ради міністрів ЄС з питань енергетики заявила єврокомісар Кадрі Сімсон, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми мали можливість сьогодні спілкуватися з міністром енергетики України Германом Галущенком. Я знову висловила непохитну підтримку Єврокомісії для України перед ще однією дуже важкою зимою для українців. Єврокомісія виділяє 50 мільйонів євро для Енергетичного фонду підтримки України, і я закликала країни-члени також робити свої внески. Ми зробимо все, що від нас залежить, аби наслідки російських атак проти цивільної енергетичної інфраструктури України цієї зими були мінімізовані», - сказала єврокомісар з питань енергетики.

Вона також прокоментувала готовність енергетичної галузі ЄС до зимового періоду та відзначила, що ситуація набагато краща у порівнянні з минулим роком.

«Ми диверсифікували наші енергетичні джерела, заповнили наші газові сховища на 97%, скоротили попит на газ. Ми надалі збільшуємо частку поновлювальних джерел у нашому енергетичному балансі», - повідомила Сімсон.

Єврокомісар зауважила, що ЄС стикається цього року навіть з більшою невизначеністю у глобальному вимірі: «Глобальний газовий ринок залишається жорстким, і ми маємо залишатися пильними до подальшого скорочення поставок російського трубопровідного газу, бути готовими до дуже холодної зими або до нових переривань у постачанні через критичну енергетичну інфраструктуру».

За її словами, Єврокомісія також продовжує щільний моніторинг нафтового ринку. Ситуація на цьому ринку також є кращою для ЄС в порівнянні з попереднім роком, оскільки країни-члени за торішньою рекомендацією Єврокомісії поповнили до необхідного рівня власні надзвичайні запаси нафти.

Сімсон також повідомила, що сьогодні Фінляндія й Естонія проінформували міністрів про наслідки нещодавнього інциденту на трубопроводі у Фінській затоці, після чого Рада ЄС розглянула шляхи кращого захисту енергетичної інфраструктури.

«Зараз ми чекаємо на завершення розслідування цього інциденту, після чого зможемо робити висновки. Але я вже довела до міністрів таку позицію: якщо газова безпека регіону не була уражена цим інцидентом, це відбулося саме тому, що ми виконали своє «домашнє завдання», після того, як Росія спробувала перетворити енергетику на зброю», - заявила єврокомісар.

Як повідомлялося, минулої зими ЄС та країни-члени надали Україні надзвичайну енергетичну допомогу, включаючи постачання електрогенераторів, трансформаторів та інших життєво важливих елементів для поновлення енергетичної структури, до 50% якої були знищені або пошкоджені внаслідок цілеспрямованих російських атак. Як очікується, цього року РФ знову спробує перетворити зимові холоди на зброю, до чого готується як Україна, так і Європейський Союз.

Ключові теги: ЄС
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,2575
 0,2468
0,60
EUR
1
44,9789
 0,2526
0,56

Курс обміну валют на вчора, 10:18
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,7833  0,17 0,42 41,4392  0,20 0,49
EUR 44,4229  0,20 0,45 45,2717  0,27 0,61

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2100  0,21 0,51 41,2400  0,22 0,54
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес