Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

S&P підтвердило рейтинг України «вибірковий дефолт» після отримання згоди на реструктуризацію євробондів

09:46 02.09.2024 |

Економіка

 

Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's після отримання Україною згоди необхідної більшості власників єврооблігацій на обмін облігацій на нові державні цінні папери підтвердило довгострокові й короткострокові рейтинги країни в іноземній валюті (FC) "SD/SD" (вибірковий дефолт) і довгострокові й короткострокові рейтинги в національній валюті (LC) "CCC+/C".

"Ми вважаємо цю реструктуризацію боргу проблемною, згідно з нашими визначеннями рейтингів. Ми знизили рейтинги суверенних єврооблігацій і гарантованих державою єврооблігацій, випущених державним агентством "Укравтодор", з "CC" до "D" (дефолт)", - ідеться також у повідомленні агентства в ніч на суботу.

Зазначено, що пропозиція передбачає обмін облігацій з номінальним дисконтом у 37%, полегшенням відсоткових платежів і продовженням термінів погашення. Після завершення пропозиція приведе до скорочення державного боргу України на $8,7 млрд і виплат за ним до 2033 року на $22,8 млрд.

S&P зазначає, що могло б підвищити довгостроковий рейтинг FC України після завершення реструктуризації боргу.

"Ми також могли б узяти до уваги наші очікування щодо подальшої реструктуризації боргу, включно з цінними паперами, прив'язаними до ВВП (ВВП-варанти - ІФ-У). Наш аналіз включатиме кредитні фактори суверена після реструктуризації, включно з новими умовами та положеннями його зовнішнього боргу", - описало агентство підвищувальний сценарій.

Воно додало, що прогноз за рейтингом у національній валюті - стабільний, оскільки, як і раніше, немає ознак того, що зобов'язання, номіновані в гривні, можуть постраждати від невиплат або реструктуризації.

"Після того, як реструктуризація комерційного боргу FC України набуде чинності, і залежно від наших очікувань подальшої реструктуризації, ми можемо підвищити рейтинг із "SD". Ми схильні оцінювати більшість держав, що виходять з дефолту, за категоріями "CCC" або "B" залежно від кредитних чинників після дефолту, включно з новими умовами державного боргу", - йдеться в релізі.

S&P повідомило, що наступна запланована публікація суверенного рейтингу України - 6 вересня 2024 року.

Агентство додало, що розуміє, що уряд України має намір ініціювати реструктуризацію решти зовнішнього комерційного боргу, що не був включений у пропозицію про обмін. Сюди входять ВВП-варанти, кредит Cargill Financial Services International і випущені під держгарантію єврооблігації "Укренерго".

"Наступні платежі з обслуговування боргу за цими зобов'язаннями мають відбутися протягом наступних кількох місяців, включно з платежем за кредитом іноземного банку на початку вересня 2024 року. З цією метою уряд України оголосив (і ухвалив відповідну постанову уряду), що він не обслуговуватиме боргу за трьома зобов'язаннями під час майбутніх переговорів про реструктуризацію. Видимість термінів і деталей цієї додаткової реструктуризації наразі низька", - констатують у релізі.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,0592
 0,1309
0,32
EUR
1
45,5018
 0,2027
0,44

Курс обміну валют на сьогодні, 10:28
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,7838  0,09 0,21 41,3946  0,05 0,12
EUR 45,1458  0,21 0,47 45,9396  0,13 0,27

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,0750  0,02 0,05 41,0900  0,01 0,02
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес