Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Офіс генпрокурора: Яхта Медведчука в Хорватії перебуває під безстроковим арештом

 

Дорога яхта колишнього народного депутата Віктора Медведчука в Хорватії перебуває під безстроковим арештом у двох провадженнях за підозрою ексдепутата, наголошують в Офісі генерального прокурора.

"На сьогодні яхта перебуває під арештом у двох провадженнях стосовно екснардепа. Загалом здійснюється процесуальне керівництво у трьох провадженнях, у яких зазначена особа має статус підозрюваного або обвинуваченого", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Офісі генпрокурора, коментуючи інформацію про нібито зняття арешту з яхти окружним судом м. Спліт (Хорватія).

У відомстві наголосили, що прокурори Офісу генпрокурора спільно з Міністерством закордонних справ продовжують вживати заходів щодо конфіскації та реалізації активу, який належить колишньому нардепу, - дорогої яхти Royal Romance.

Крім того, як нагадали в Офісі генпрокурора, з 2022 року в суді розглядають обвинувальний акт за фактами державної зради та порушення екснардепом законів і звичаїв війни. У ще одному провадженні - за фактами сприяння діяльності терористичних організацій "Л/ДНР" завершено досудове розслідування.

"Також спільними зусиллями Офісу генерального прокурора, МЗС і завдяки зібраній СБУ та ДБР доказовій базі, інституціям й уповноваженим особам ЄС було передано інформацію, необхідну для ухвалення рішення щодо накладення санкцій на активи екснардепа, включно з яхтою Royal Romance. Як наслідок, Європейський Союз 27 травня 2024 року запровадив персональні санкції щодо підозрюваного та його дружини", - уточнили в Офісі генпрокурора.

За інформацією відомства, наразі яхта Royal Romance перебуває під арештом на основі безстрокових санкцій - її затримано в порту м. Трогір (Хорватія) згідно з рішенням постійно діючої санкційної групи, і вона не може покинути територію ЄС.

Триває спільна робота з українським МЗС і міжнародними партнерами щодо напрацювання механізму її конфіскації та реалізації.

Раніше народний депутат Ярослав Железняк (фракція "Голос") написав у телеграм-каналі, що окружний суд м. Спліт (Хорватія) скасував арешт яхти, яка належить обвинуваченому в державній зраді ексдепутату Віктору Медведчуку, і Україна може втратити цей актив.

"АРМА (Нацагентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів - ІФ-У) не може реалізувати арештовану в Хорватії яхту Медведчука. Більше того, Україна в принципі може втратити цей актив", - написав депутат.

Як повідомлялося, Нацагентство веде переговори з аукціонним домом Boathouse Auctions (США) про організацію продажу яхти Royal Romance Медведчука, що перебуває в Хорватії.

Ухвалою Личаківського райсуду Львова яхту Медведчука 11 квітня 2022 року було передано в управління АРМА для її реалізації. Протягом року Нацагентство шукало механізми розв'язання питання управління майном, що перебуває за межами країни. Вартість яхти орієнтовно оцінюють у $200 млн.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
Ключові теги: Хорват
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,3369
 0,1543
0,37
EUR
1
44,9952
 0,1908
0,42

Курс обміну валют на сьогодні, 11:27
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,1313  0,08 0,19 41,8004  0,11 0,26
EUR 44,8916  0,03 0,06 45,7048  0,13 0,27

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2200  0,11 0,25 41,2500  0,10 0,25
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес