Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Підвищення акцизів збільшить надходження до бюджету на ₴7 мільярдів до кінця року - Мінфін

22:09 18.07.2024 |

Економіка

 

Верховна Рада ухвалила закон про поступове підвищення ставок акцизного податку, що дозволить збільшити надходження до Державного бюджету на 7 млрд грн до кінця 2024 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів України у Фейсбуці.

«В умовах війни кожна гривня, сплачена до державного бюджету, перетворюється на важливий ресурс для підтримки та посилення обороноздатності країни. Сьогодні українці своїми податками фінансують Збройні Сили України. Видатки сектору безпеки й оборони уряд фінансує виключно за рахунок власних податкових надходжень і військових облігацій. Тому для забезпечення додаткового фінансування 18 липня Верховна Рада України прийняла Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо наближення законодавства України до законодавства Європейського Союзу в частині акцизного податку», - йдеться у повідомленні.

У міністерстві зазначили, що приведення акцизів у відповідність до законодавства ЄС є одним із фіскальних заходів у межах програми МВФ Механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility) для забезпечення фінансової стабільності, стримування ризиків та досягнення цілей вступу до ЄС.

Впровадження заходів та політик, визначених у співпраці з МВФ, дозволяє Україні залучати фінансування як від МВФ, так й інших донорів, на першочергові соціальні та гуманітарні видатки бюджету.

Ухваленим Верховною Радою законом передбачено впровадження поступового, протягом 4 років, підвищення ставок акцизного податку на пальне до досягнення встановленого мінімального рівня в Європейському Союзі з огляду на євроінтеграційні зобов'язання нашої держави.

«Внесення таких змін до Податкового кодексу України дозволить збільшити надходження до Державного бюджету України від операцій з реалізації пального орієнтовно на 2,5 млрд грн за місяць у вересні-грудні 2024, з них: 2,1 млрд грн акцизного податку та 0,4 млрд грн ПДВ. Підвищення ціни на 1 літр пального не буде відчутним для кінцевих споживачів (від 2 до 3%)», - переконують у Мінфіні.

Законом передбачено також приведення у відповідність до норм Директиви Ради ЄС № 92/83/ЄЕС класифікації алкогольних напоїв.

Водночас документом регламентується збільшення розміру ставки акцизного податку для проміжних продуктів з 8,42 до 12,23 грн за 1 літр (збільшення на 3,81 грн), тобто до рівня розміру чинної ставки на вина ігристі та вина газовані.

Очікується, що закон дозволить забезпечити додаткові надходження до держбюджету від операцій з реалізації проміжних продуктів - на 4,5 млн грн за місяць від акцизного податку.

«Це важливо для підтримки безпеки країни, адже власні надходження спрямовуються на сектор безпеки і оборони», - резюмували у міністерстві.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт №11256-2 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо імплементації положень актів права Європейського Союзу щодо акцизного податку.

Кабінет Міністрів України на своєму засіданні у четвер схвалив закон про зміни у Бюджет 2024 з підвищенням видатків на 500 млрд та Податкові зміни на 140 млрд грн

 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4220
 0,0407
0,10
EUR
1
45,2618
 0,0839
0,19

Курс обміну валют на вчора, 13:55
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,1200  0,34 0,83 41,8000  0,36 0,87
EUR 44,8100  0,39 0,87 45,7880  0,52 1,14

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4200  0,03 0,07 41,4400  0,06 0,14
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес