Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Кабмін спрямував додаткові 6,8 мільярда на програму «єВідновлення»

22:46 12.07.2024 |

Економіка

 

Кабінет Міністрів України під час виїзного засідання в Харківській області ухвалив рішення про спрямування додаткових 6,8 млрд грн на реалізацію програми "єВідновлення".

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Із цих коштів 2,4 млрд грн будуть спрямовані на ремонти житла українців. Це і дрібні, і середні, і капітальні ремонти. Дякуємо Світовому банку, який фінансує цю програму та надає Україні грант на відповідну суму", - сказав Шмигаль.

Ще 4,4 млрд грн будуть направлені на фінансування житлових сертифікатів для 3 тис. громадян. Шмигаль подякував Банку розвитку Ради Європи за підтримку та фінансування цього компоненту.

Шмигаль нагадав, що уряд завдяки програмі "єВідновлення" допоміг відновити житло для майже 20 тис. родин Харківської області.

"єВідновлення - одна з найбільш успішних програм відбудови, і важливо, що жителі Харківщини активно та успішно нею користуються", - зазначив прем'єр.

Як повідомлялося, Кабмін також розблокував доступ до програми "єВідновлення" для власників зруйнованого житла на території бойових дій.

Наприкінці червня президент Володимир Зеленський доручив спростити процедуру видачі документів, що засвідчують руйнування житла у прифронтових районах.

Нагадаємо, віцепрем'єр-міністерка - міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук раніше обіцяла, що Кабмін ухвалить постанову, яка дозволить вносити до реєстру пошкодженого внаслідок російської агресії житла не лише нерухомість у зоні бойових дій, а й на окупованих територіях.

Від листопада 2023 року по лютий 2024 року тривав експериментальний проєкт із обстеження знищеного майна в окупованому Мелітополі із застосуванням дистанційного зондування Землі. За три місяці у Реєстр пошкодженого майна з Мелітопольської громади внесли 279 об'єктів, розповідала голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк.

Також комісії вивчали фотоматеріали пошкоджень, які громадяни подавали через "Дію". На основі цих повідомлень продовжує формуватися Реєстр знищеного і пошкодженого майна. Після внесення об'єктів до цього реєстру громадяни можуть подати заяву на виплату компенсації.

Як отримати компенсацію за знищене житло

1 серпня 2023 року програму компенсацій "єВідновлення" розширили для власників знищеного житла, яке не можна відновити. Алгоритм отримання компенсації за зруйноване житло наступний:

* подати за допомогою порталу або застосунку "Дія" інформаційне повідомлення про пошкоджене або знищене житло;

* подати заяву за компенсацію через портал або застосунок "Дія", через Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП), або в нотаріуса. Перед поданням заяви через ЦНАП, переконайтеся, що об'єкт зареєстрований в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. Без цього отримати компенсацію не вдасться;

* дочекатися, доки житло обстежить комісія - це відбудеться протягом 30 днів. Вона й винесе рішення про надання компенсації;

* отримати в застосунку "Дія" житловий сертифікат;

* вибрати нове житло та забронювати кошти на нього в "Дії". Протягом п'яти робочих днів у застосунку надійде підтвердження про бронювання;

* припинити право власності на знищене житло та оформлення угоди купівлі-продажу. Упродовж 5 днів кошти надійдуть продавцю.

За матеріалами: БізнесЦензор
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,1966
 0,0284
0,07
EUR
1
45,1474
 0,5007
1,12

Курс обміну валют на вчора, 10:34
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,9426  0,03 0,07 41,5478  0,02 0,04
EUR 44,5730  0,29 0,65 45,4000  0,36 0,81

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,1900  0,02 0,04 41,2100  0,03 0,07
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес