Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

В Україні створять портал «еТютюн»

22:56 18.06.2024 |

Економіка

 

На початку 2025 року в Україні передбачається запуск спеціального порталу «еТютюн», який забезпечить прозорість обігу тютюнових виробів і дасть змогу державі контролювати їхню якість.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в Державній службі з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

"Держпродспоживслужба спільно з Мінцифри та МОЗ розпочали цифровізацію сфери виробництва та імпорту тютюну в Україну - відбулося перше засідання робочої групи щодо створення проєкту «еТютюн». Він передбачає запуск спеціального порталу, на якому виробники та імпортери подаватимуть інформацію про інгредієнти тютюнових виробів та викиди внаслідок їхнього вживання. А споживачі - матимуть змогу ознайомитися з важливою для них відкритою інформацією", - йдеться у повідомленні.

Крім того, портал «еТютюн» забезпечить прозорість обігу тютюнових виробів, дозволить державі контролювати їхню якість, мати чіткий перелік виробників та імпортерів тютюнових виробів в Україні і боротися з "чорним ринком".

Ініціатива «єТютюн» розробляється в межах проєкту «Підтримка цифрової трансформації» за підтримки USAID і UK Dev. Партнер проєкту - Фонд Східна Європа.

«Ми маємо створити умови для збереження здоров'я наших громадян. Дані про інгредієнти тютюнових виробів, що не є конфіденційними, Держпродспоживслужбою будуть опубліковані на порталі. Це дозволить людям обирати, що саме споживати, і чи споживати взагалі», - заявив голова Держпродспоживслужби Сергій Ткачук.

Соломія Старосольська, радник голови Держпродспоживслужби з питань стратегічного розвитку та цифровізації, представниця Фонду Східна Європа, пояснила, що впорядкування та трансформація тютюнової галузі в Україні - один із елементів європейської інтеграції. В майбутньому українська система буде синхронізована з європейською.

Портал «еТютюн» має запрацювати у лютому 2025 року, адже, згідно із законодавством, до 1 лютого виробники повинні внести дані до загальної бази. Водночас ведеться робота над доопрацюванням законодавства, зазначили у відомстві.

Як повідомлялось, у 2021 році Верховна Рада ухвалила закон щодо охорони здоров'я населення від шкідливого впливу тютюну; тоді ж були прийняті положення про необхідність опублікування важливої інформації.

 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,0107
 0,0327
0,08
EUR
1
44,7263
 0,0403
0,09

Курс обміну валют на сьогодні, 10:18
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,7833  0,17 0,42 41,4392  0,20 0,49
EUR 44,4229  0,20 0,45 45,2717  0,27 0,61

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2100  0,21 0,51 41,2400  0,22 0,54
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес