Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Проєкт «Е-резидентство» буде запущено в I кв. 2024 року, «єАкциз» - у 2025 році, - Федоров

14:41 19.12.2023 |

Економіка

 

Мінцифри планує запуск проєкту "Е-резидентство" в першому кварталі 2024 року, тоді як "єАкциз" буде запущено лише з 2025 року, повідомив віцепрем'єр із інновацій, розвитку освіти, науки і технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров агентству "Інтерфакс-Україна" в кулуарах Diia Summit.

"Плануємо запуск «Е-резидентства» в першому кварталі 2024 року. Це вже фінальна стадія. Усі закони вже ухвалено, нормативно-правові акти ухвалено, наразі завершується лише розробка, технічні речі. І я думаю, кілька місяців - і будемо запускати", - сказав Федоров.

За його словами, розробка "єАкцизу" триває, але його запуск планують не раніше, ніж через рік. "Думаю, тестування системи почнеться, можливо, у травні-червні 2024 року", - сказав Федоров.

Раніше повідомлялося, що Кабмін затвердив механізм отримання «Е-резидентства» в Україні.

Мінцифри відкоригувало список країн, підприємці яких будуть першими e-резидентами в Україні: до нього увійшли Словенія, Індія, Пакистан і Таїланд.

Також повідомлялося, що закон із поправками до Податкового кодексу та низки інших законів про особливості оподаткування підприємницької діяльності електронних резидентів (Е-резидентство) набув чинності 1 квітня 2023 року. Під час роботи "Е-резидент" сплачуватиме 5%-й податок від доходів у межах ліміту ФОП 3-ї групи, а понад ліміт - 15%, але лише за зовнішніми контрактами з експорту послуг.

З 1 квітня Національний банк України надав право електронним резидентам (Е-резидентам) відкривати поточні рахунки в банку, реалізувавши норму закону від 6 жовтня 2022 року "Про особливості оподаткування підприємницької діяльності електронних резидентів".

Над проєктом "Е-резидентство" Мінцифри працювало з 2019 року.

"Е-резидент" - це особливий статус іноземного громадянина в Україні, який відкриває йому доступ до інформаційно-консультаційних сервісів, спрощує процедури отримання адміністративних послуг та укладення цивільно-правових угод. Він також дає змогу дистанційно заснувати бізнес у країні.

Зазначалося, що на першому етапі проєкту можна буде зареєструватися лише у формі ФОП, але в майбутньому буде створено можливості і для реєстрації юридичних осіб у формі товариства з обмеженою відповідальністю (ТОВ).

Масштабний антикорупційний проєкт із Державною податковою службою - електронний акциз та електронна марка - було анонсовано Мінцифри ще 2021 року. Зазначалося, що їхнє впровадження суттєво спростить процес замовлення, обліку та оплати марок для виробників та експортерів, а українці зможуть перевірити відповідність акцизних марок онлайн. У рамках першого пілота планувалося впровадити єАкциз і єМарку для алкогольної продукції. Прогнозувалося, що проєкт допоможе посилити контроль за обігом підакцизних товарів на державному рівні, створить дієвий механізм із боротьби з фальсифікованими або незаконно ввезеними на територію України підакцизними товарами.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4912
 0,0692
0,17
EUR
1
45,1860
 0,0758
0,17

Курс обміну валют на вчора, 10:10
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2020  0,08 0,20 41,9328  0,13 0,32
EUR 44,9320  0,12 0,27 45,8752  0,09 0,19

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4150  0,01 0,01 41,4900  0,05 0,12
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес