Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Fitch підтвердило рейтинг України на рівні «CC»

10:35 11.12.2023 |

Економіка

 

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) України в іноземній валюті на рівні "CC".

"Підтвердження ... відображає очікування Fitch подальшої реструктуризації комерційного боргу до закінчення дворічної перерви у виплатах за єврооблігаціями 1 вересня 2024 року", - ідеться, зокрема, в повідомленні агентства на його сайті.

На думку Fitch, якщо єдиної комплексної реструктуризації боргу з комерційними кредиторами не вдасться досягти, можливо, через невизначеність, пов'язану з безпекою, буде зроблено проміжний крок у вигляді подальшого відтермінування платежів за єврооблігаціями, як це було зроблено в серпні 2022 року.

Крім того, агентство підтвердило РДЕ в національній валюті "CCC-", пояснивши вищий рейтинг очікуваннями того, що внутрішній борг буде виключено з реструктуризації наступного року, частково тому, що тільки 3% його належить нерезидентам порівняно з 45%, що належать Національному банку України (НБУ), що обмежує будь-яку таку вигоду для України. Крім того, 40% належить українському банківському сектору, зокрема 20% - держбанкам, тому реструктуризація такого боргу може підірвати внутрішній борговий ринок і стабільність фінансового сектора.

"Тим не менш, рейтинг відображає все ще суттєвий кредитний ризик за боргом у національній валюті в довгостроковій перспективі, почасти через невизначеність щодо джерел фінансування протягом потенційно тривалого періоду дуже високого бюджетного дефіциту", - наголошується в релізі.

Згідно з ним Fitch очікує, що війна триватиме протягом 2024 року в її нинішніх широких параметрах. "На нашу думку, Україна все ще має деяку стратегічну військову перевагу, підкріплену твердою рішучістю і військовою підтримкою Заходу, але її контрнаступ поки що приніс обмежені результати, і в нашому центральному сценарії перевага недостатня для рішучого досягнення цілей", - йдеться в документі.

Агентство також вважає, що відсутні політично обґрунтовані поступки, які могли б привести до припинення війни шляхом переговорів, що потенційно може призвести до дуже затяжного конфлікту. "У довгостроковій перспективі ми очікуємо певної форми врегулювання, але вважаємо "заморожений конфлікт" більш імовірним, ніж стійка мирна угода, принаймні на значний період", - зазначає Fitch.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
Ключові теги: прогноз
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6688
 0,0673
0,17
EUR
1
42,4972
 0,0563
0,13

Курс обміну валют на сьогодні, 10:27
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4063  0,03 0,07 39,9633  0,02 0,05
EUR 42,2488  0,03 0,08 43,0083  0,01 0,02

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,6900  0,10 0,25 39,7100  0,10 0,25
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес