Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Речі які реально допомагають девелоперам продавати квартири в новобудовах – експертна думка

15:56 29.11.2023 |

Економіка

 Альона Піскунова, концептологиня групи компаній DIM

Три речі, які сьогодні реально допомагають девелоперам продавати квартири в новобудовах 

В українських девелоперів на первинному ринку нерухомості з моменту початку повномасштабної війни було два надскладних виклики. Перший - вистояти і зберегти позиції, тобто команду, підтримати тих, хто пішов боронити країну у військо, вчасно розморозити майданчики та не втратити темпів будівництва. Другий - вижити в умовах обмеженого попиту, а в особливо складні періоди практично нульового інтересу до купівлі квартир.

Усі ми добре пам'ятаємо перше півріччя 2022 року, потім період масових ракетних обстрілів осінь-зима минулого року - тоді обсяг попиту впав в рази, а кількість угод вимірювалась одиницями, в кращому випадку десятками квартир за умови, що ти вчасно і швидко будуєш ліквідні проєкти і концепти ЖК повністю задовольняють запит покупця сьогодні.

На щастя, з весни 2023, якщо бути точними - то з кінця травня, після завершення ракетного терору на столицю, столичний ринок нерухомості переживає період стриманого оптимізму: обсяг продажів  в комфорт+ сегменті за умови активного будівництва проєкту зростає на 5-6% щомісяця. Нам, до прикладу, вдалося повернути понад 40% обсягів продажів довоєнного періоду.

Однак за цими цифрами, по факту, стоїть три речі. Передусім помітна будівельна активність на майданчиках, яка зараз є одним із пріоритетних критеріїв вибору. Понад 95% покупців, за нашими спостереженнями, за останні півроку називають будівельну активність і репутацію девелопера важливою для прийняття кінцевого вибору.

Другий принциповий момент - це ліквідність формату та комплексу. Людям принципово бачити не уявні рендери, а концепцію житлового простору, де зонування і наповнення території функціями та інфраструктурою відповідає усім їхнім буденним запитам, а планувальні рішення є ергономічними та комфортними для життя.

Найбільш ліквідними стають формати поліфункціональний кластер, еко-місто та багатофункціональний комплекс із концепцією 15-хвилинного міста. Найбільш ходовими стають європланування від 45 до 85 кв.м, обов'язково велика кухня-вітальня від 20 кв.м, ізольовані спальні, наявність двох санвузлів для 2-3-кімнатних квартир.

І третій момент, що сприяє поступовому відновленню попиту, - готовність компанії йти на поступки і пропонувати гнучкі умови купівлі. Власне, сьогодні продажі в достатній кількості є у тих, хто завдяки стійкій фінансовий моделі може запропонувати тривалу програму розтермінування від 3 років і більше.

Розуміючи запит на фінансове плече від забудовника, ми розробили програму розтермінування на 7 років під 0%. При цьому перші 12 місяців діє так званий "рік стабільності" із фіксованими мінімальними виплатами (300$/міс - за 1К квартири;

400$/міс - за 2К квартири; 600$/міс - за 3К квартири), а далі розстрочка без переплат до 4 років. Перший внесок від 30%.

Подібні програми стають фінансовим стимулом купівлі сьогодні і збільшують обсяги платоспроможного попиту. Для покупця це ще й сигнал про те, що фінансова модель девелопера стійка достатньо, щоб компанія була готова розділити навантаження з ним. Адже зрозуміло, що вигідніше продавати за 100% оплату і отримувати кошти тут і зараз. Проте складні часи вимагають непростих, проте вагомих рішень: сьогодні вкрай важливо підтримувати одне одного і бути в партнерстві з покупцем.

За матеріалами: open4business.com.ua
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4912
 0,0692
0,17
EUR
1
45,1860
 0,0758
0,17

Курс обміну валют на вчора, 10:10
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2020  0,08 0,20 41,9328  0,13 0,32
EUR 44,9320  0,12 0,27 45,8752  0,09 0,19

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4150  0,01 0,01 41,4900  0,05 0,12
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес