Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Мінцифри відкрило для користувачів бета-версію оновленого порталу Держстату

10:51 01.11.2023 |

Економіка

 

Міністерство цифрової трансформації України спільно з IT-компанією EPAM запустили публічну бета-версію оновленого сайту Держслужби статистики.

"Якісні дані - основа для ухвалення управлінських рішень. Саме тому Держстат має перетворитися на сучасну організацію, схожу на IT-компанію. Це дасть можливість отримувати дані в режимі реального часу, швидко їх аналізувати й поширювати. Ми вже запустили перше опитування Держстату в онлайн-форматі. Далі продовжуємо працювати над цифровою трансформацією, щоб держоргани, представники бізнесу й суспільство отримували якісні й актуальні дані", - процитувала пресслужба EPAM віцепрем'єра - міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, передає Інтерфакс-Україна.

У проєкті використано розробку компанії EPAM - Quanthub - платформу для управління життєвим циклом даних - від збору, очищення, трансформації, аналізу даних до їх поширення.

Платформу адаптовано до вимог Держстату: перекладено українською мовою й доповнено можливості для процесу статистичного виробництва. Оновлена система отримала назву "Сигма" - відповідно до літери грецького алфавіту й математичного позначення.

В EPAM нагадали, що перші консультації щодо трансформації Держстату розпочалися два роки тому. У їхніх межах експерти компанії проаналізували рівень цифровізації органів державної статистики й розробили концепцію цифрової трансформації. ЕРАМ стала ключовим партнером із трансформації Держстату за результатами відкритого конкурсу.

Раніше повідомлялося, що Мінцифри в рамках реформування Держстату спільно з EPAM створило статистичну систему Sigma. У міністерстві заявили, що з її допомогою "флешки" та електронні листи буде замінено на дашборди й інтерактивні таблиці.

Закрите тестування оновленого порталу Держстату розпочалося в червні.

За даними видання Forbes Україна, загальна вартість проєкту становить близько 55 млн грн, які виділено в межах програми EGAP. Видання також повідомляє, що після впровадження перетворень штат Держстату буде скорочено приблизно на 30%. У 2022 році штат держоргану зменшили з 6 тис. співробітників, до 4,6 тис., зокрема й завдяки усуванню дублювальних функцій у регіональних підрозділах.

EPAM Systems Inc. засновано 1993 року, є розробником замовного програмного забезпечення для різних секторів економіки. Офіси компанії розташовані у 25 країнах, надає послуги для клієнтів у більш ніж 40 країнах.

Цифрова трансформація Держстату не перший масштабний проєкт EPAM в Україні. Волонтери компанії чотири роки тому розробили першу версію мобільного застосунку "Дія".

За матеріалами: БізнесЦензор
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4912
 0,0692
0,17
EUR
1
45,1860
 0,0758
0,17

Курс обміну валют на вчора, 10:10
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2020  0,08 0,20 41,9328  0,13 0,32
EUR 44,9320  0,12 0,27 45,8752  0,09 0,19

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4150  0,01 0,01 41,4900  0,05 0,12
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес