Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Ринок праці в Україні активізувався - Держцентр зайнятості

14:20 27.10.2023 |

Економіка

 

Ринок праці в Україні активізувався - на одне вільне робоче місце в середньому в Україні претендують дві людини (на цю саму дату минулого року - дев'ять людей), повідомляє пресслужба Державного центру зайнятості.

"Сьогодні на одне вільне робоче місце в середньому в Україні претендують два шукачі роботи (на цю ж дату минулого року - дев'ять людей). У Львівській області та м. Києві кількість вакансій суттєво перевищує чисельність осіб, які шукають роботу за сприяння служби зайнятості. Найбільший дефіцит кадрів спостерігається в переробній промисловості та будівництві", - йдеться в повідомленні Держцентру зайнятості в п'ятницю.

Як зазначено, "починаючи з цьогорічної весни на ринку праці України відбувається поступове зростання кількості вакансій. Це спостерігається як на сайтах із пошуку роботи, так і в службі зайнятості. Зокрема, у вересні 2023 року в базі даних Державної служби зайнятості налічувалося 103 тис. вакансій (у липні - 83 тис.). Зростання попиту роботодавців на працівників є наслідком поступового відновлення економічної активності".

У регіональному розрізі найбільша кількість вакансій зареєстрована в службі зайнятості Києва та Львівської області - по 11 тис. вакансій, Дніпропетровської області - 5 тис., Київської - 4 тис., Одеської - 4 тис.

"Найбільший попит на ринку праці, як і до війни, зберігається на представників робітничих професій і сфери торгівлі", - зазначено в повідомленні. За видами економічної діяльності більшість вакансій налічувалася: на підприємствах переробної промисловості (20%); в оптовій та роздрібній торгівлі (16%); у сфері освіти (10%); на транспорті та пошті (10%); у сфері охорони здоров'я та надання соціальної допомоги (8%).

Минулого року Державна служба зайнятості спільно з провідними сайтами з пошуку роботи (work.ua, robota.ua, novarobota.ua, pidbir.com, grc.ua, ua.jooble.org) створила Єдиний портал вакансій, на якому щодня налічується близько 200 тис. пропозицій роботи. База вакансій оновлюється в режимі онлайн.

Як наголошується в повідомленні, зі зростанням кількості вакансій поступово загострюється дефіцит кадрів за окремими професіями. "Враховуючи значні обсяги міграції населення за кордон, ринок праці вже найближчим часом зіткнеться з дефіцитом робочої сили".

Як прогнозують у Державній службі зайнятості, за категоріями - вчитель, вихователь, фармацевт, лікар загальної практики-сімейний лікар, інженер, практичний психолог - дефіцит очікується на рівні 14%.

Дефіцит працівників сфери торгівлі та послуг - 15%. Це стосується таких категорій професій: продавець продовольчих і непродовольчих товарів, продавець-консультант, кухар, охоронець, офіціант, бармен, бариста, молодша медична сестра, соціальний працівник, перукар.

Оцінка дефіциту робітників з обслуговування, експлуатації устаткування і машин становить 18% (водій, оператор/машиніст, котельні, токар, тракторист, оператор заправних станцій, дорожній робітник, машиніст екскаватора, водій навантажувача, фрезерувальник, оператор верстатів, машиніст крана); кваліфікованих робітників з інструментом - 21% (швачка, електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, слюсар-ремонтник, слюсар-сантехнік, електрогазозварник, слюсар з ремонту колісних транспортних засобів, пекар, столяр, маляр).

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4912
 0,0692
0,17
EUR
1
45,1860
 0,0758
0,17

Курс обміну валют на вчора, 10:10
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2020  0,08 0,20 41,9328  0,13 0,32
EUR 44,9320  0,12 0,27 45,8752  0,09 0,19

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4150  0,01 0,01 41,4900  0,05 0,12
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес