Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Кабмін затвердив механізм отримання е-резидентства в Україні

21:55 05.09.2023 |

Економіка

 

Механізм отримання іноземцями резидентства онлайн схвалив уряд України на засіданні у вівторок, повідомило Міністерство цифрової трансформації в телеграмі.

"Уряд ухвалив постанову, яка визначає механізм отримання іноземцем резидентства онлайн. Незабаром підприємці з різних країн зможуть реєструвати бізнес і сплачувати податки в український бюджет. Отримати статус можна буде без відвідування України", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що документ урегулює питання отримання та скасування статусу е-резидента, забезпечення захисту персональних даних і чіткий контроль з боку податкової служби та банків без обов'язкового відвідування України для реєстрації.

Як повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у телеграм-каналі, Кабмін затвердив порядок набуття та скасування статусу електронного резидента (е-резидента), ідентифікації осіб, які мають намір набути статусу е-резидента, ідентифікації осіб та надання їм кваліфікованих електронних довірчих послуг, а також порядок формування та ведення інформаційної системи "Е-резидент", доступу до неї органів державної влади та податкових агентів - платників єдиного податку.

Уточнюється, що статус е-резидента не надає жодних переваг щодо перебування на території України та перетинання державного кордону України, реалізації права на тимчасове або постійне проживання в Україні, прийняття до громадянства України, визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, порівняно з іншими іноземцями відповідно до законодавства.

Раніше Мінцифри відкоригувало список країн, підприємці яких стануть першими e-резидентами в Україні: до нього ввійшли Словенія, Індія, Пакистан і Таїланд.

Крім того, повідомлялося, що закон із поправками до Податкового кодексу та низки інших законів про особливості оподаткування підприємницької діяльності електронних резидентів (е-резидентство) набув чинності 1 квітня 2023 року. Під час роботи "е-резидент" сплачуватиме 5-відсотковий податок від доходів у межах ліміту ФОП 3-ї групи, а понад ліміт - 15%, але тільки за зовнішніми контрактами з експорту послуг.

З 1 квітня Національний банк України надав право електронним резидентам (е-резидентам) відкривати поточні рахунки в банку, реалізувавши норму закону від 6 жовтня 2022 року "Про особливості оподаткування підприємницької діяльності електронних резидентів".

Над проєктом "Е-резидентство" Мінцифри працювало з 2019 року.

"Е-резидент" - це особливий статус іноземного громадянина в Україні, який відкриває йому доступ до інформаційно-консультаційних сервісів, спрощує процедури отримання адміністративних послуг та укладення цивільно-правових угод. Він також дає змогу дистанційно заснувати бізнес у країні.

Зазначалося, що на першому етапі проєкту можна буде зареєструватися тільки у формі ФОП, але в майбутньому буде створено можливості і для реєстрації юридичних осіб у формі товариства з обмеженою відповідальністю (ТОВ).

Наразі триває тестування інформаційної системи "Е-резидент".

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4912
 0,0692
0,17
EUR
1
45,1860
 0,0758
0,17

Курс обміну валют на вчора, 10:10
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2020  0,08 0,20 41,9328  0,13 0,32
EUR 44,9320  0,12 0,27 45,8752  0,09 0,19

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4150  0,01 0,01 41,4900  0,05 0,12
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес