Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Регулятор грального ринку знову втратив кворум

22:59 03.08.2023 |

Економіка

 

Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ), яка отримала на початку липня кворум після призначення урядом членом комісії Євгена Яхнія, знову його втратила, заявив голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

"...хлопчик виявився хворобливим, і три дні тому, акурат в день прийняття важливих рішень про анулювання ліцензій порушникам і росіянам та видачу нових ліцензій, був карколомно вивезений на швидкій в невідомому напрямі, де залишається і донині", - написав Гетманцев у телеграмі в четвер.

"Про необхідну допомогу в приведенні до тями члена КРАІЛ ані лікарі, ані зацікавленні в затягуванні прийняття рішення субʼєкти не повідомляють, хоча невпинне бажання суспільства надати хлопцю першу допомогу зростає щогодини", - додав Гетманцев.

Як повідомлялося, до рішення уряду про призначення Яхнія КРАІЛ не проводила засідання з 21 лютого 2023 року через відсутність кворуму.

"У зв'язку з відсутністю кворуму неможлива реалізація напряму щодо обмеження доступу на (з) території України до вебсайтів, які здійснюють діяльність у сфері організації та проведення азартних ігор без відповідної ліцензії, виданої КРАІЛ", - пояснював, зокрема, регулятор.

Комісія, яку на весні запропонував ліквідувати віцепрем'єр - очільник Мінцифри Михайло Федоров, пояснила, що з передбачених законом голови та шести членів, уряд за підсумками конкурсу призначив голову та шістьох членів, однак один член комісії звільнився за власним бажанням, а одного мобілізовано.

Згідно зі звітом, через відсутність кворуму комісія не змогла ухвалити рішення щодо п'яти проєктів нормативно-правових актів і загальмувала створення та введення в експлуатацію Держсистеми онлайн-моніторингу за діяльністю організаторів азартних ігор.

З тієї самої причини залишалися без розгляду нагальні питання у сфері ліцензування: на опрацюванні КРАІЛ станом на травень перебували 105 заяв, з них 40 на отримання ліцензії на гральні автомати і одна - на букмекерський пункт. Іще 63 заяви про анулювання ліцензії на гральні автомати та одна про анулювання ліцензії на провадження діяльності з організації та проведення азартних ігор у казино.

КРАІЛ зазначала, що на засіданні 1 серпня планували, зокрема, анулювати ліцензії ТОВ "Паріматч", ТОВ "Поінтлото", ТОВ "Покерматч.юа", які потрапили під санкції, а також з урахуванням отриманої інформації про наявність опосередкованих відносин контролю з резидентами РФ розглянути питання анулювання ліцензій ТОВ "Укр Гейм Технолоджі" і ТОВ "Вікторія-Софт".

Від початку діяльності КРАІЛ (із 2021 року та станом на 1 травня 2023 року) загальна кількість виданих ліцензій на провадження діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор становить 4,6 тис., за них сплачено 3,35 млрд грн.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,3459
 0,0432
0,10
EUR
1
45,8195
 0,2110
0,46

Курс обміну валют на вчора, 10:24
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,0423  0,10 0,25 41,6465  0,12 0,28
EUR 45,3038  0,26 0,58 46,0550  0,26 0,58

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,3350  0,05 0,13 41,3633  0,06 0,15
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес