Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Україна залучить до $8 млрд від південнокорейського фонду EDCF за пільговими умовами - Мінекономіки

 

Україну внесено до переліку пріоритетних країн двостороннього співробітництва з Республікою Корея в рамках програми Офіційної допомоги розвитку (ODA), і вона отримає можливість одержати перший транш від Фонду економічного розвитку та співробітництва (EDCF) у розмірі до $300 млн уже 2023 року протягом трьох-чотирьох місяців із моменту підписання другого етапу угоди, що очікується за місяць, повідомляє Міністерство економіки України в середу.

"Наступний транш до $3 млрд стане доступним 2024 року з поступовим збільшенням ліміту до $8 млрд у міру наповнення пайплайну проєктів. Також Україна зможе використовувати корейські потужності та досвід для повоєнної відбудови зруйнованої інфраструктури, промислових та цивільних об'єктів", - зазначила перша віцепрем'єр-міністер - міністр економіки України Юлія Свириденко в середу за підсумками підписання попередньої міжурядової угоди про кредити від EDCF - спеціального підрозділу Корейського експортно-імпортного банку.

Захід відбувся в рамках візиту української делегації за участю першої леді України Олени Зеленської до Республіки Корея.

Як наголошується в повідомленні, кошти буде залучено на довгостроковий період під мінімальні відсотки: термін кредиту може становити до 40 років під 0,15% річних із відтермінуванням повернення тіла кредиту на 10 років. "Ми сподіваємося, що найближчими тижнями всі формальності буде завершено і ми зможемо презентувати бізнес-спільнотам наших країн перші проєкти, які зможуть фінансуватися фондом", - додала Свириденко.

Для залучення фінансування конкретних проєктів укладатимуть окремі кредитні договори. Зі свого боку уряд Південної Кореї може надавати гранти і технічну допомогу для підготовки та оцінки проєктів. Також планується відкрити офіс EDCF в Україні.

"Ми розраховуємо на активну участь корейського бізнесу в повоєнному відновленні нашої країни, а сьогоднішнє підписання дасть змогу залучити значні інвестиції з Південної Кореї для розміщення в Україні нових технологічних виробництв у стратегічно важливих галузях у партнерстві з глобальними корейськими корпораціями", - наголосила Свириденко.

EDCF заснований урядом Республіки Корея 1987 року для сприяння економічному співробітництву між Кореєю та країнами, що розвиваються. Фонд надає фінансову підтримку країнам-партнерам для їхнього промислового розвитку та економічної стабільності.

Як повідомлялося, перша леді Олена Зеленська перебуває в Сеулі як спеціальний представник свого чоловіка, президента України Володимира Зеленського. Вона подякувала Республіці Корея за підтримку, солідарність і гуманітарну допомогу, спрямовану в Україну, і попросила збільшити допомогу в тих областях, де це можливо. Перша леді також звернулася з проханням про участь південнокорейського бізнесу в повоєнній відбудові України, зокрема в Херсоні, де проживає багато етнічних корейців.

Вона зустрілася з президентом Республіки Корея Юн Сок Йолем і першою леді Республіки Корея Кім Кеон Хі, яка пообіцяла продовжувати надавати гуманітарну допомогу, щоб допомогти українському народу подолати труднощі. Зі свого боку Зеленська попросила в неї про активну участь Республіки Корея у відновленні країни.

За матеріалами: РБК-Україна
Ключові теги: Корея
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,5151
 0,1537
0,39
EUR
1
42,3641
 0,1331
0,31

Курс обміну валют на сьогодні, 10:11
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3623  0,01 0,02 39,9291  0,02 0,06
EUR 42,1332  0,05 0,12 42,9332  0,01 0,03

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4450  0,24 0,62 39,4700  0,24 0,60
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес